Suquet de peix de Rose

El Festival Terra de Trobadors aposta per grans espectacles de recreació medieval en la seva 26ª edició

Festival Terra de Trobadors
Moment de la presentació del Festival Terra de Trobadors

El Terra de Trobadors se celebrarà del 8 a l’11 de setembre a la Vila Comtal de Castelló d’Empúries

Festival Terra de Trobadors
Moment de la presentació del Festival Terra de Trobadors

Ahir es presentar a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona els espectacles que es portaran a terme a la XXVI edició del festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries que es celebrarà del 8 a l’11 de setembre.

Els espectacles són un dels grans al·licients del Festival Terra de Trobadors, ja que tenen un evident component històric, a la vegada que tenen l’objectiu del gaudi del gran públic, “són un dels grans elements diferenciadors del Terra de Trobadors. Pel rigor històric, per l’espectacularitat que hi donen les companyies professionals i les entitats del municipi i per la quantitat de gent que hi participa”, va manifestar l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell.

Enguany hi haurà tres espectacles de gran format aquest són els següents:   

  • Dissabte 3 de setembre. Invasió a la platja petita d’Empúriabrava. On es recrea la invasió ordenada per el Rei d’Aragó Jaume II contra el comte d’Empúries Ponç Hug IV a causa de la rivalitat d’ambdós.
  • Dissabte 10 i diumenge 11 de setembre. Assalt a la muralla de la vila comtal. El Rei d’Aragó Jaume II el Just, fa setge a la muralla, defensada pel comte d’Empúries Ponç Hug IV. Hi haurà torres de setge, catapultes, combats entre tropes i llançament de fletxes amb arcs. Es realitzarà a la muralla i a l’Ecomuseu-Farinera.
  • Dissabte 10 de setembre. Gran Torneig Renovat espectacle de torneig medieval on diversos cavallers competeixen en el marc de la vila. Es realitzarà al camp de l’hort d’en Negre.

Paral·lelament s’aposta pels espectacles de petit format de qualitat i itinerant durant els quatre dies de festival, així com els espectacles fixes espectacles molt d’ells realitzats per les mateixes entitats locals com el Cau de Bruixes, Alkimia Castilionis, Concurs de Danses Medievals, Batalla Campal, Coronació de Ponç Hug IV, El Joc esotèric de l’oca i els 7 pecats capitals. Aquests espectacles fixes es realitzaran pel nucli històric del municipi i en el marc del Mercat Medieval.