Una festivitat de Corpus a Roses amb menys decoracions florals però de més qualitat

Festivitats del Corpus a Roses

El joc virtual dels Angry Birds van ser representats en una de les catifes florasl del carrar Pi i Sunyer de Roses

Concurs d’aparadors i desfilades a Roses pel dia de Corpus amb les flors com a protagonistes

Festivitats del Corpus a Roses
El joc virtual dels Angry Birds van ser representats en una de les catifes florasl del carrar Pi i Sunyer de Roses

El dia de Corpus “és un dia de festa sense ser-ho”, on els carrers de Roses s’engalanen gràcies al sacrifici dels comerciants, que han treballat de valent, primer pensant com serien les catifes de flors, i segon elaborant-les en el dia d’avui”, va afirmar el president de Roses Comerç, Miquel Gotanegra.

Un president que s’ha donat un tomb per la Vila i ha pogut comprovar de primera mà que la meitat de carrers, respecte a d’altres anys, no presentaven cap decoració ni catifa floral, és a dir que les catifes florals han brillat per la seva absència en molts de vials. Una absència de flors en la festivitat del Corpus deguda, segons Gotanegra, “per la implicació, s’ha d’entendre que per tirar Roses endavant ho hem de fer entre tots, és a dir, els comerciants es preocupen de que el seu negoci funcioni, però no saben que el seu negoci no acaba a la vorera, sinó més lluny”.

El president de Roses Comerç va volger “agrair als comerços que han fet catifes de flors o d’altres tipus de decoració”, destacant que “aquells que no han fet, que es donin compte que per davant els seus establiments passa molta menys gent que per aquells que s’han sacrificat i han elaborat una decoració floral”.

Si la quantitat de decoracions amb flors va baixar respecte a anys anteriors no va ser així pel que fa a la qualitat, ja que les ornamentacions florals que hi havia en alguns dels vial carrers eren d’admirar, com és el cas de la catifa de la plaça Llevant, les catifes del carrer Pi i Sunyer, l’ornamentació aèria del vial Joan Badosa, o la decoració de la plaça de l’Àngel, on es nota l’ubicació de l’Escola Art. “Aquest any la temàtica que hem escollit ha estat la pluja de flors, i per tant hem volgut simbolitzar una pluja de pètals de flors, on a més cada veí té a la seva porta un paraigües ple de flors”, ha explicat la directora de l’Escola Art, Mercè Pérez, que juntament amb els/les seus alumnes hi participen molt activament, des de fa anys, en la Festivitat del Corpus elaborant decoracions diferents a les catifes de flors d’altres carrers.

Els personatges dels Minions, el joc virtual dels Angry Birds o un paisatge andalús amb el seu carro, han estat, entre d’altres, algunes composicions que es van poder veure durant la Festivitat del Corpus a Roses.

Concurs d’aparadors i pentinats florals

Cal destacar que l’Associació de Comerciants de Roses ha organitzat a partir d’avui, Festivitat del Corpus, un concurs d’aparadors i desfilades de pentinats amb les flors com a protagonistes.
Així, per aquest proper diumenge, 29 de maig, dins la programació de la Fira de la Rosa, s’ha organitzat aquest concurs de decoració de balcons i establiments comercials en el que hi  participen Strena’t, Sa Botigueta, Botiga Esther, Foto Cano, Íntima, Boutique Mach, Toldos i Cortines Roses i Farmàcia Gratacós; i un altre de pentinats amb flors amb la participació de quatre perruqueries de Roses, Perruqueria Art, Eros Perruquers, Perruqueria Mima’t i Perruqueria Marina 2.