La fideuada popular de la Fundació Roses Contra el Càncer bat el rècord d’assistència

Fundació Roses Contra el Càncer
L'envelat de la plaça Frederic Rajola ple en la XIX fideuada popular de la Fundació Roses Contra el Càncer

Més de 600 persones van assistir a aquest àpat solidari impulsat per la Fundació

Fundació Roses Contra el Càncer
L’envelat de la plaça Frederic Rajola ple en la XIX fideuada popular de la Fundació Roses Contra el Càncer

Que la gent de Roses és solidària és de sobres sabut. Deu ser una questió de l’ADN de la ciutadania rosinca. I una mostra de la genètica solidària de la gent de Roses va ser la XIX fideuada popular que, com cada any, per aquestes dates, organitza la Fundació Roses Contra el Càncer.
Any rere any la participació en aquest àpat popular augmenta, vorejant els dos darrers anys els 600 comensals. Una xifra que enguany ha augmentat, ja que s’ha superat aquesta xifra arribant a les 604 persones que es van presentar ahir a l’envelat de la plaça Frederic Rahola per gaudir del menú elaborat per l’equip de cuiners de l’Enric de la Jana. Menú consistent en una amanida, musclos a la marinera, peix fregit i fideuada; amb bunyols amb garnatxa i grana de capellà de postres.
Tot servit, s’ha de dir, per un bon grapat de voluntaris, amb l’ADN de la solidaritat també en els seus gens, comandats pel mestre de sala Lluís García.

Una resposta de la societat rosinca en particular i de l’altempordanesa en general, per la qual cosa “estem molt contents, perquè mai ens donen l’esquena”, va afirmar la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra, que va significar que els diners recaptats en aquesta dinovena fideuada “aniran destinats a sostenir la nostra entitat pagant el lloguer de la nostra seu i pagar a la psicooncòloga i la treballadora social, que són les úniques que estan en nòmina juntament amb l’auxiliar administrativa, que està a mitja jornada. Tota la resta de persones que hi ha a la Fundació són voluntàries”.

Serra també va recordar que recentment la Fundació Roses Contra el Càncer ha fet recentment una donació a la Fundació Salut Empordà de Figueres “d’un llit articulat per a persones que han de fer un tractament de quimioteràpia estirats en un llit”.

Fundació Roses Contra el Càncer
Gràcies a a aquests voluntaris els assitents a la fideuada van dinar servits a taula

Altres dels projectes específics que porta a terme l’entitat social oncològica de Roses, com  és el de les polseres solidàries i collars que elaboren les voluntàries, “específics perquè amb els diners que recaptem de la seva venda comprem butaques articulades per a la planta vuitena de l’ICO de Girona”, va dir Pilar. L’any passat la Fundació va lliurar 8 butaques automàtiques per un valor de 18.000 euros.

Cal destacar, així mateix, el concert solidari de Nadal amb el qual la Fundació Roses Contra el Càncer va concedir una beca bianual de 10.000 euros a l’ICO per investigar sobre el càncer de pròstata.

COL·LABORADORS XIX FIDEUÀ FUNDACIÓ ROSES CONTRA EL CÀNCER
ADMINISTRACIÓ DE LOTERIA SERRA
AJUNTAMENT DE ROSES
AQUABRAVA
ART ESTÈTIC-CENTRE DE BELLESA
ARTICLES DE PELL TURRÓ
BAR RESTAURANT LA SIRENA
BOTIGA ESTER
BOTIGUES MACH
CENTRE ESCOLAR EMPORDÀ
CENTRE ÒPTIC FONT
COMERCIAL LLEVANT
DE LA BARCA AL PLAT
ELS BLAUS DE ROSES
EMPORDÀ TV
EMPORDÀLIA
FLORS MATEU
HOTEL IBIS
IMMOBILIARIA SANTOS
MULTIOPTICAS ROSES
PAPERERIA DE L’EMPORDÀ
RESTAURANT CAL CAMPANER
RESTAURANT FALCONERA
ROSA CUFÍ
ROSA GRAU
ROSESNET
SERVIMAR
SERVI-NET
SETMANARI DE L’ALT EMPORDÀ
SHOPPING
SI TAPAS LOUNGE
TOP QUEENS
TREN ROSES EXPRÈS
TRINI SASTRE
URBAN LOOK PERRUQUERIES
VILADEROSES.CAT – DIARI DIGITAL
XARXA DE CONVIVÈNCIA DE ROSES
ZAFIRO TOURS