Figueres ha de prendre mesures “per evitar que la gent continuï marxant de la ciutat”

Cercle Euram

Imatge de la reunió entre representants del Cercle Euram i l'Ajuntament de Figueres

El Cercle Euram considera que la reforma del centre urbà és bàsica per a la Figueres del futur

Cercle Euram
Imatge de la reunió entre representants del Cercle Euram i l’Ajuntament de Figueres

Reformar el centre urbà de Figueres i dignificar la imatge que la ciutat ofereix als visitants que arriben amb el Tren d’Alta Velocitat (TAV) són dues de les actuacions que el Cercle Euram Empordà considera bàsiques per al futur de la capital de l’Alt Empordà. Aquesta idea és la que va transmetre el president de l’associació empresarial, Josep Perxas, en la darrera reunió de la junta directiva del Cercle Euram, en la qual el gerent dels Serveis Urbans i Urbanisme de l’Ajuntament de Figueres, Jordi Cabot, va donar a conèixer l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), amb la presència de l’alcaldessa, Marta Felip.

“Seria bo aconseguir la implicació d’altres administracions, com s’ha fet a Barcelona amb la creació d’una societat entre l’Ajuntament i la Generalitat. Si no fem aquestes actuacions, com serà la Figueres d’aquí 10 anys? Cal ser ambiciosos per evitar que la gent continuï marxant de la ciutat”, va dir Perxas. Les solucions passen pel nou POUM, l’avanç del qual va ser aprovat per l’Ajuntament de Figueres el passat 5 d’abril. “Cal dotar a la ciutat de nous sectors de creixement, amb un model d’habitatge que sigui factible urbanísticament i econòmicament, i que sigui atractiva per viure-hi”, va comentar Cabot, que va afegir que cal el nou planejament i no anar modificant el del 1983, com s’ha estat fent fins ara.

En aquest sentit, el gerent dels Serveis Urbans i Urbanisme de l’Ajuntament de Figueres va recordar que el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) vigent és de fa 35 anys i que en aquest temps s’hi ha fet 92 modificacions puntuals, 66 plans especials i modificacions, 11 plans parcials urbanístics i 12 modificacions d’aquests plans parcials, amb un grau d’execució molt baix.

La presentació de l’avanç del POUM va servir per debatre i posar sobre la taula cap a on ha d’anar Figueres en els propers anys i quines són les principals actuacions que cal portar a terme.