Mes de paraules

Finalitza el Casal d’estiu més especial de tots, el de Tramuntanets

Amb dos dies de colònies a Capmany va finalitzar ahir el Casal d’estiu de Tramuntanets en el que han participat 27 nens i nenes acompanyats de 12 monitors i 7 voluntaris

Enguany, l’organització del Casal d’estiu de l’Associació Tramuntanets va esdevenir en tot un repte. El motiu, que la Junta de l’entitat és completament nova respecte a anys anteriors, la qual cosa feia un xic més difícil la seva organització, tot i que “gràcies a l’assessorament i ajuda de l’anterior Junta ho hem pogut tirar endavant”, ha afirmat la presidenta de Tramuntanets, Mireia Gibert.

Un total de 27 nens i nenes han participat en el Casal de Tramuntanets, dels quals set eren nous i amb unes necessitats més concretes en patir el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) “i, per tant, tenir una atenció més personalitzada per a cadascú d’ells, el que ha provocat haver de tenir una ràtio gairebé d’un monitor per a cada dos nens, a més de comptar amb un auxiliar d’infermeria”, ha explicat Gibert. En total, en aquest casal d’estiu Tramuntanets han participat un total de 12 monitors i 7 voluntaris.

Els Casal d’estiu de Tramuntanets, fonamental i imprescindible per la mainada amb diversitat funcional

Els Casals d’estiu són molt importants per la conciliació laboral i familiar un cop finalitza el curs escolar, però el de Tramuntanets esdevé en aquest sentit fonamental i imprescindible “perquè la nostra mainada requereix d’una educació i una atenció especial, la qual s’ha de compaginar amb el gaudi del lleure i la diversió, que és el principal objectiu de qualsevol casal”, ha manifestat Mireia Gibert. 

I la mainada amb diversitat funcional de Roses ha pogut gaudir des del 3 de juliol fins ahir 31 de març d’un munt d’activitats gràcies a la implicació d’empreses i entitats tant de la Vila com la comarca, “sí, per exemple, El Racó dels Peques ens ha convidat dos cops a anar-hi, a la Biblioteca Municipal ens van llegir uns llibres, en el GEN vam fer dos dies de vela, l’Orxateria El Far ens va convidar a un gelat, també vam fer una visita, com cada any, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i gràcies a La Caixa vam fer un dia la teràpia amb gossos, que va ser l’activitat estrella pel bé que s’ho va passar la mainada. També el Rescator ens va convidar a la piscina i el Rotary Club Roses Empuriabrava ens va convidar al circ tant a l’espectacle que van fer a la Residència Pi i Sunyer com una sessió de Nits de Circ a la Ciutadella de Roses”, ha enumerat el coordinador del Casal de Tramuntanets, Adrià Márquez.

A més, els dos últims dies del Casal, el 30 i 31 d’agost, els vint-i-set nens i nenes de Tramuntanets han gaudit de dos dies de colònies a Capmany, “que ho estaven desitjant”, ha desvetllat Márquez. Dos dies colònies que van servir per posar punt i final a un Casal de Tramuntanets, “que ha estat tot un repte i en el que, a més, hem hagut d’afrontar els dies d’onades de calor, que si a un persona qualsevol ja l’afecta molt, encara més a aquesta mainada que és molt sensible als canvis de temperatura, la qual cosa ens ha fet ajornar o canviar alguna activitat”, ha afirmat la presidenta de Tramuntanets.

La implicació de la societat, així com el sector empresarial en el desenvolupament d’aquest Casal esdevé primordial, ja que a més de facilitar que la mainada amb diversitat funcional s’ho passi d’allò més bé fent un munt d’activitats, “també ens han regalat les samarretes del Casal, com ha estat el cas de la Maribel Machado, gorres i motxilles gentilesa de l’empresa Prograva, a més de l’aigua que ens ha subministrat durant tot el casal Joan Cosa de Distribucions Darnés i la família Caselles, que gràcies a la seva aportació hem pogut fer el taller d’art”, ha explicat el monitor.