Finalitza el VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

Un moment de la darrera sessió del VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

Un VII Taller de lectura i conversa en català que s’ha desenvolupat entre el entre el 19 d’octubre de 2018 i el 12 d’abril de 2019

VII Taller de lectura i conversa en català de Roses
Un moment de la darrera sessió del VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

Ahir divendres va finalitzar la setena edició del Taller de lectura i conversa en català amb una sessió que es va dur a terme a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses, i en la que es va desenvolupar l’activitat Fem-la petar amb un llibre.

El VII Taller de lectura i conversa en català de Roses es va endegar el 19 d’octubre de 2018, finalitzant ahir, 12 d’abril de 2019. Una iniciativa de voluntariat envers l’aprenentatge de la llegua catalana, endegada per l’Oficina de Català de Roses ara fa 7 anys, que han portat a terme Mercè Fages, Mar Pèlach i Montse Sastre amb la finalitat que la gent que està aprenent català el pugui parlar amb total naturalitat, en un ambient proper i de confiança amb d’altres persones que es troben en la seva mateixa situació, és a dir que estan aprenent la llengua catalana i, després, per diferents motius no el parlen a la vida cotidiana.

Així, al llarg de vint sessions, la Mercè, la Mar i la Montse han facilitat eines i orientacions a fi que les persones inscrites s’hagin endinsat en la lectura en llengua catalana i hagin consolidat l’aprenentatge d’aquesta llengua. A partir de la lectura de textos i de les converses generades a partir d’aquestes lectures, els participants han millorat la fluïdesa i l’expressió oral en català. Hi ha hagut una mitjana de 10 persones a cada sessió i un total de 27 persones inscrites al Taller.

Durant aquests mesos, s’han llegit articles d’opinió d’autors diversos i temes ben diferents i poesia d’aquí i d’arreu. També s’ha llegit la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, per commemorar l’Any Pompeu Fabra, i l’obra Hachiko. El gos que esperava, de Lluís Prats, amb qui es van poder intercanviar opinions i punts de vista en una sessió especial amb presència de l’autor. Els últims dies s’han llegit contes d’en Quim Monzó i de Flavia Company. La darrera sessió ha combinat lectura, conversa i tast dels dolços, sucs i tes preparats pels assistents.

L’organització d’aquest taller ha facilitat la implicació i participació en el projecte de tres persones voluntàries, a més de la col·laboració amb la Biblioteca Municipal, que disposa d’un espai idoni i veu afavorits els seus objectius de promoció de la lectura.

L’Oficina de Català de Roses, per la seva banda, ha participat en l’organització del taller i ha impulsat el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l’ús social del català a través d’activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.