Roses Cultura

Finalitza la Festa Major de Roses després de 9 dies i un munt d’activitats per a tots els gustos

Festa Major de Roses 2016
Milers de persones es van aplegar entre el passeig marítim i l'Avinguda de Rhode per veure els focs artificials i ballar amb 'Fugados de Alcatraz'

Activitats esportives, culturals, lúdiques, solemnes, tradicionals, però sobretot festives s’han desenvolupat a Roses durant la seva Festa Major

Festa Major de Roses 2016
Milers de persones es van aplegar entre el passeig marítim i l’Avinguda de Rhode per veure els focs artificials i ballar amb ‘Fugados de Alcatraz’

S’han acabat. 9 dies de, divertits, esgotadors (que els hi preguntin als barraquers), de gresca i xerinola els que ha viscut Roses durant la seva Festa Major.

Una Festa Major en el que s’han celebrat una quarantena d’activitats per a tots els gustos. La primera d’elles, com ja ve sent habitual, és religiosa, amb la Missa Internacional Oikumene. Activitats esportives. És el cas del Trofeu Enric Badosa de natació, o les dues travessies, també de natació, al port de Roses. O el partit de futbol que van disputar l’A.E. Roses contra el Juvenil del Figueres.

Activitats culturals com les visites guiades al Castell de la Trinitat, al port pesquer i a la Ciutadella de Roses. Activitats infantils i familiars com els espectacles d’animació, la festa de l’escuma o el tobogan inflable aquàtic, que va esdevenir tot un èxit.

Activitats tradicionals com les matinades de Festa Major amb les gralles  i percussions de la Colla Gegantera de Roses, la posterior cercavila amb els Gegants de Roses i els Miquelets de la Ciutadella, la Trobada Gegantera, que arriba a la seva 21ª edició. Activitats típiques de Catalunya com la diada castellera. Activitats de ball, com l’espectacle musical que va oferir La Principal de La Bisbal a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.

I actes oficials com la Missa de Festa Major o el lliurament de la Dracma de Plata.

Les Fires i Barraques veuen passar molta gent

Festa Major de Roses 2016
El castell de focs va ser el preludi del ball de fi de Festa Major

Les Fires i Barraques van ser-hi un altre cop un dels indret per on va passar més gent. Uns per gaudir de les atraccions, d’altres per menjar, beure i assistir als concerts que es van desenvolupar.
Un escenari de barraques que es va estrenar el dimecres 10 d’agost amb els concerts de DGremlins i Doctor Prats, per seguir els dies posteriors amb les actuacions de Roadhouse i Julay’s el dijous 11 d’agost, la de Somboits i Els Catarres el divendres, la de Trece Días i La Raíz el dissabte, per finalitzar diumenge amb Crossing i Orquestra Di-Versiones.

I un concert va donar per finalitzada la Festa Major de Roses 2016. Concert ofert per ‘Fugados de Alcatraz a l’Avinguda de Rhode davant dels milers de persones que hi havia a la zona per gaudir de la seva música després de veure el tradicional castell de focs.

Primera Festa Major sense empaitada d’ànecs després de 98 anys

A la Festa Major de Roses 2016 s’hauria complert 98 anys d’una tradició, l’empaitada d’ànecs. Tradició que durant els darrers anys va assolir molt de ressò als mitjans de comunicació degut a les manifestacions de protesta dels animalistes durant la seva celebració al considerar que es maltractava als animals.
Un ressò als mitjans de comunicació i denuncies per part de les associacions animalistes que van portar a l’Ajuntament aprovar una moció per declarar ‘Roses com a Vila respectuosa vers els animals’. Moció que, de retruc, ha impossibilitat també la celebració del Correbous, ja que aquesta moció prohibeix cap acte lúdic amb animals vius.