Finalitza el IV Taller de Lectura i Conversa de l’Oficina Català de Roses

Taller de Lectura i Conversa de l'Oficina de Català de Roses

Foto de família de les voluntàries i participants del IV Taller de Lectura i Conversa en català

Un quart Taller de Lectura i Conversa en Català que ha constat de 14 sessions portades a terme entre el novembre de l’any passat i aquest mes de març

Taller de Lectura i Conversa de l'Oficina de Català de Roses
Foto de família de les voluntàries i participants del IV Taller de Lectura i Conversa en Català

Avui, 18 de març l’Oficina de Català de Roses ha realitzat la darrera sessió de l’activitat ‘Fem-la petar amb un llibre’, un taller de lectura i conversa en català, que s’ha dut a terme al llarg dels mesos de novembre i desembre de 2015 i gener, febrer i març de 2016 a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.

Al llarg de 14 sessions, la Montse Sastre, la Mercè Fages i la Mar Pèlach, les tres persones voluntàries que s’ha fet càrrec del taller, han facilitat les eines i les orientacions adequades per tal que les persones inscrites, vint-i-una en total, motivades per la lectura i amb interès per la llengua, s’hagin iniciat en la lectura en llengua catalana i hagin consolidat l’aprenentatge d’aquesta llengua. D’aquesta manera, els participants han millorat la fluïdesa i l’expressió oral en català, a partir de la lectura de textos i de les converses generades a partir d’aquestes lectures.

Durant aquests gairebé cinc mesos, s’han llegit articles d’opinió d’autors diversos, contes de totes les èpoques, poemes d’arreu, articles sobre temes culturals, socials, etc. També s’ha llegit la novel·la Noel et busca, de l’Àngel Burgas, amb presència de l’autor al taller.

L’organització d’aquest taller ha facilitat la implicació i participació en el projecte de tres persones voluntàries, a més de la col·laboració amb la Biblioteca Municipal, que disposa d’un espai idoni i veu afavorits els seus objectius de promoció de la lectura.

L’Oficina de Català de Roses, per la seva banda, ha participat en l’organització del taller i ha impulsat el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l’ús social del català a través d’activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.