Finalitza la 2ª edició del Futbol Net a Roses complint la seva finalitat educativa

FutbolNet del F.C. Barcelona a Roses

Participants, monitors i responsables del programa FutbolNet a Roses / Foto: arxiu

Inculcar als joves els valors del respecte, l’ambició, la humilitat, el treball en equip i l’esforç és l’objectiu del projecte Futbol Net

FutbolNet del F.C. Barcelona a Roses
Participants, monitors i responsables del programa FutbolNet a Roses / Foto: arxiu

Ahir, dimarts 29 de maig, va finalitzar la segona edició del projecte Futbol Net a Roses, impulsat per la Fundació F.C. Barcelona, la Diputació de Girona i el consistori rosinc, que s’ha celebrat des del passat mes d’octubre al camp municipal de La Vinyassa. Una nova edició en la que ha tingut més participació tant de nois com, sobretot, de noies. I dels tots inscrits “hi hagut una assistència del 75% el que demostra que el projecte funciona perquè als joves els hi agrada assistir i participar en un espai de reflexió, de poder jugar i d’aprendre valors”, va afirmar la Marta Piqué, una de les coordinadores de Futbol Net.
En aquest sentit, el regidor de Benestar Social, Marc Danés, va afirmar que Futbol Net incideix positivament en l’educació dels joves a l’assegurar que “els professors de les diferents escoles de Roses han notat un canvi des l’inici de curs en aquells alumnes que hi participen en el projecte. Un canvi en quant a l’amabilitat i comportament d’estar a classe i l’educació envers al mestre”.

Aquest projecte té com a objectiu, a través de l’esport, ensenyar els valors de respecte, ambició, humilitat, treball en equip i esforç inculcats en la metodologia dels tres temps. El primer dedicat al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc que posen el mateixos nois i noies i que s’han de complir durant la practica de l’esport. El segon és la mateixa practica d’un partit de futbol o qualsevol altre esport, i el tercer és l’avaluació sobre el compliment dels acords pactats. L’equip guanyador no és el que marca més gols, sinó el que més i millor ha complert les normes.

El programa de Futbol Net s’ha desenvolupat en dues sessions a la setmana de dues hores (en horari de 16 a 18) en les quals s’han treballat els valors del respecte, ambició, humilitat, treball en equip i esforç. Per cada valor es van fer 10 sessions per després fer una especial en la que es va tractar la inclusió social, la interculturalitat, el respecte pel medi ambient i la igualtat de gènere fent un total de 60 sessions.

L’Ajuntament de Roses, si la Fundació F.C. Barcelona i la Diputació de Girona el consideren oportú, voldria poder acollir una tercera edició de Futbol Net a la Vila.