Finalitza la implementació dels dos projectes d’Inclusió Social premiats pel Consell Comarcal

Projectes d'Inclusió Social

L’edició del 2014 ha quedat deserta i s’ha avançat per al mes de febrer la tercera convocatòria dels premis d’Inclusió Social

Premis Inclusió SocialAbans de les passades festes de Nadal va finalitzar de forma molt satisfactòria el període d’implementació dels dos projectes d’intervenció social premiats en l’edició 2013 dels Premis Inclusió Social Alt Empordà, creats des de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal.

En la primera edició es va reconèixer la proposta d’emprenedoria social “La Cuina, cooperativisme a foc lent”. El projecte dut a terme durant els darrers mesos ha consistit en assolir l’objectiu de promoure l’acció comunitària i l’economia social i cooperativa per fer front a la precarietat de les economies domèstiques, l’atur de llarga durada i els efectes de la crisi en determinats sectors vulnerables de la societat en el municipi de Sant Pere Pescador. L’experiència en el municipi ha afavorit la creació d’un espai de treball

Per altra banda també es va atorgar un accèssit al projecte “El Tamariu-Projecte laboral Reciclatge de Paper”, presentat per l’Associació Tamariu de Castelló d’Empúries, que ha desenvolupat aquest projecte d’integració sociolaboral amb joves amb discapacitat intel•lectual a la comarca de l’Alt Empordà al llarg de tot l’any passat.

La segona convocatòria no ha estat tan reeixida i el jurat va decidir fa poques setmanes declarar desert el Premi Inclusió Alt Empordà 2014. A parer dels seus membres, els projectes presentats no complien suficientment els requisits establerts a les bases. Atesa aquesta circumstància es va acordar avançar la convocatòria del Premi 2015 per al proper mes de febrer.

La iniciativa del lliurament dels Premis d’Inclusió Social neix del Pla per a la Inclusió i la Cohesió Social de l’Alt Empordà 2013-2016 i té com a finalitat fer emergir i finançar iniciatives innovadores dirigides a promoure processos d’inclusió social per millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social.