Finalitza a Roses el programa FutbolNet del F.C. Barcelona

FutbolNet del F.C. Barcelona a Roses

Participants, monitors i responsables del programa FutbolNet a Roses / Foto: arxiu

Aquest programa del F.C. Barcelona té com a finalitat inculcar els valors del respecte, la convivència i comportament a través de la pràctica de l’esport

FutbolNet del F.C. Barcelona a Roses
Participants, monitors i responsables del programa FutbolNet a Roses

Des del passat mes d’octubre fins a finals del mes de maig s’ha desenvolupat a Roses el programa FutbolNet, iniciativa impulsada pel F.C. Barcelona dirigida a nois i noies d’entre 12 i 16 anys per a que a través de la practica de l’esport  puguin aprendre i adquirir una sèrie d’hàbits envers el respecte i la convivència.

I durant aquests mesos s’han celebrat diferents sessions tant al Municipal de Mas Oliva com al de la Vinyassa, amb la participació d’una seixantena de nois i noies, on l’activitat esportiva no es plantejava en clau competitiva sinó que, dividides en tres temps, es va dedicar primer al debat i acord sobre el comportament i les regles de joc durant el partit de futbol, després es jugava el partit i, finalment, es feia l’avaluació sobre el compliment dels acords pactats.

I el passat 30 de maig va finalitzar aquest programa a Roses en un darrera sessió que es va portar a terme a la Vinyassa, on el coordinador metodològic de Futbol Net, Bernat Muñoz, es va manifestar “molt satisfet amb els resultats que s’han obtingut, la valoració que fan els participant i la tasca desenvolupada per l’equip educatiu”.

Una valoració que des dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Roses “també és molt positiva, pels resultats de participació que ha tingut aquest programa que, recordem, té com a finalitat inculcar els valors educatius i de comportament entre els joves”, va manifestar el regidor de Benestar Social, Marc Danés.

Un èxit  “que vol dir que l’any vinent tindrem una segona edició del programa de FutbolNet aquí a Roses”, va assegurar el regidor.

Cal assenyalar que el cost d’aquest programa per celebrar-ho a Roses aquesta temporada i la vinent és de 10.000 euros, dels quals la Fundació F.C. Barcelona es fa càrrec del 50%, el DipSalut d’un 25% i l’Ajuntament de Roses del 25% restant.

Visita al museu del Barça

Cal assenyalar que els joves que hi participin en FubolNet podrà visitar el Museu del Barça, i fins i tot podria assistir al Camp Nou per veure un partit de lliga del club blaugrana.

Xerrades de millora tècnica

Durant la presentació Danès ha avançat que els membres de la Fundació del Barça faran una sèrie de xerrades de millora tècnica i relacions entre entrenadors i jugadors.