Finalitzada per avui la recerca del jove francés desaparegut a Roses

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’alerta del Pla INUNCAT per l’episodi de pluja i mala mar que afecta el país, sobre tot la vessant sud.

S’ha donat per finalitzat per avui el dispositiu oficial de recerca del jove francès del qual no es té notícies des del vespre de dijous quan va anar a pescar a una zona rocallosa de Roses. Han participat Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra per terra mar i aire, Salvamento Marítimo (mar), Guàrdia Civil subaquàtica, Policia Local, Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil i voluntaris. La recerca ha estat negativa i demà es constituirà una nova planificació a partir de les 09.30 h. La zona coberta en la recerca ha inclòs la costa del Cap de Creus i tota la badia de Roses.

Protecció Civil de la Genetalitat demana a la població que no s’acosti a zones de platja o roques on trenquin les onades i, en els moments en que la pluja sigui més intensa, eviti desplaçar-se a peu o en cotxe si no és estrictament necessari. Hi ha avisos que alerten de la possibilitat que al sud del país puguin caure fins a 40 l/m2 en 30 minuts, acumulant-se en alguns casos fins a 200 l/m2 en 24 h, mentre que a la resta del país aquestes possibilitats es rebaixen a 20 l/m2 en 30 minuts i 100 l/m2 acumulats en 24 h, respectivament.

Pel que fa al temporal marítim, hi haurà onades que poden superar els 2,5 m en tot el litoral i poden arribar, especialment demà, als 5 m. Per tant, cal extremar les precaucions i abstenir-se de qualsevol activitat de risc.

 

TELÈFON D’EMERGÈNCIES 112:

Ha atès 131 trucades relatives a l’episodi de pluja i mala mar. Per incidents viaris la majoria, i algun sobre inundacions de baixos i fragments d’arbres que amenacen de caure. Entre les 17.30 h i les 18.00 h s’ha rebut gairebé la meitat de les trucades. Les zones d’origen de les trucades són, sobre tot, Terres de l’Ebre i el Baix Llobregat.