Finalitzen les obres de recuperació a la Ciutadella de Roses

Vila de Roses

Els treballs han permés millora la fesomia exterior de la Ciutadella per la banda de la muralla de la Porta de Terra

Roses finalitza l’execució dels treballs de conservació i restauració dels glacis i perfils de la muralla de la Porta de Terra o de la Mare de Déu de la Soledat 

Vila de Roses
Els treballs han permés millora la fesomia exterior de la Ciutadella per la banda de la muralla de la Porta de Terra

Aquest projecte, amb el qual s’ha recuperat la visió exterior de la part de la muralla de la Porta de Terra, es van iniciar al mes d’agost de l’any passat. Uns treballs que corresponen a les actuacions de consolidació i recuperació que l’Ajuntament de Roses està realitzant els darrers anys per recuperar la visió global del monument de la Ciutadella des del seu exterior i que, en aquest cas, han permès aturar la degradació d’aquest espai i recuperar la seva fisonomia i visió exteriors.

La recuperació dels glacis i dels perfils dels llençols de muralla ha consistit en la reposició del material de pedra picada i de la maçoneria que conformaven els murs de defensa, seguint les pautes d’intervencions recents.

Els treballs han tingut un cost de 89.000 €.

D’altra banda, i dins de l’àmbit de la Ciutadella, l’Ajuntament de Roses acaba d’iniciar  el projecte de consolidació de la torre i del perímetre de muralla del claustre del monestir de Santa Maria.
Un projecte de restauració necessari en presentar la torre deficiències en la seva coberta i pèrdues de pedra en les parets.

Concretament, aquests treballs consisteixen en la consolidació dels coronaments de la muralla i de la torre, per evitar així l’entrada d’aigua i possibles problemes de despreniments o enrunament. En previsió de la futura adequació d’un itinerari de visita al claustre, es construirà també una escala per accedir a la torre que ofereixi un espai-mirador sobre aquest element arquitectònic. També es farà una neteja del interior de la torre i de la cúpula, sempre amb un seguiment arqueològic.

L’execució d’aquest nou projecte compta amb un pressupost de 71.995 €.