Finalment, no s’apujaran els preus públics de la Piscina Municipal, la Ciutadella i el Castell de la Trinitat

Ajuntament de Roses

Ple ordinari del mes de novembre de l'Ajuntament de Roses

L’equip de govern va eliminar la pujades previstes de l’ordenança fiscal dels preus públics i la proposta va ser aprovada

Ajuntament de Roses
Ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de Roses

A principis de novembre es va celebrar un ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals per a 2016. I es van aprovar totes menys una, la que feia referència a l’ordenança reguladora dels preus públics.

Una ordenança que contemplava l’augment del preu de l’entrada a la Ciutadella i el Castell de la Trinitat a persones majors de 65 anys, i l’increment d’un 3% dels cursos i serveis esportius amb monitor que es fan a la Piscina de Roses. Aquest darrera la va justificar el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danès, “per tal d’arribar a l’equilibri financer de la instal·lació, que hem calculat que amb l’aplicació d’aquesta mesura s’aconseguirà l’any 2021”.

ERC, PP, C’s i Unió van votar en contra. El PSC es va abstenir.

La sessió extraordinària va finalitzar amb l’anunci de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan sobre que aquesta ordenança “s’haurà de continuar debatent amb els diferents grups de l’oposició per arribar a un consens i posar-la a l’ordre del dia d’un ple ordinari per a que sigui aprovada”.

I ahir, en el ple ordinari del mes de novembre, es va tornar a tractar en el punt nº 9 de l’ordre del dia la modificació de l’ordenança general nº 3, reguladora dels preus públics per al 2016.

Una modificació dels impostos que contemplava l’eliminació dels preus públics de la Piscina, Ciutadella i Castell de la Trinitat, i baixar el topall d’ingressos d’una família per accedir a la bonificació de la llar d’infants. Uns canvis que tot i que no van tenir els vots a favor de l’oposició, amb  8 abstencions per part d’ERC, PP i PSC i els 2 vots en contra de C’s i Unió, va ser suficient per a que amb els 7 vots a favor de CiU i Gent del Poble, l’ordenança dels preus públics s’aprovès.
Així, aquestest taxes que, de manera definitiva, no es pujaran per al 2016.

En aquesta ocasió, el portaveu d’ERC, Joan Plana, va dir “que no votarem en contra, però sí ens abstindrem, ja que tot i que veiem bé baixar el llindar mínim dels ingressos de les famílies per poder accedir a bonificacions de la llar d’infants per adequar-lo a la gent que ho necessita, cal fer un un profund replantejament de la gestió de la piscina, ja que si no ho fem, cada any tindrem el mateix debat sobre l’equilibri financer de la piscina”.

Els regidors del PSC i del PP es van abstenir tant de prendre la paraula com d’aprovar o rebutjar la proposta, mentre que el portaveu de Ciutadans, José Manuel Álvarez, va reiterar “la nostra desconfiança en aquest equip de govern i per això votarem en contra”.

La mateixa intenció de vot va afirmar tenir el portaveu d’Unió, José Antoni Valdera, “tot i reconèixer l’esforç de l’equip de govern de tirar enrere l’augment de preus a la piscina i la Ciutadella, votaré en contra perquè no s’ha tingut en compte la demanda que vaig fer de rebaixar en 0,50 cèntims d’euro el menjador de la llar d’infants, per deixar-lo en 5,50 € per al nens que van al menjador de forma esporàdica i en cinc pels que ho fan cada dia. Uns preus que són els que tenen les poblacions del voltant de Roses”.

Marc Danès va respondre que “vam signar un contracte amb l’empresa que ofereix el servei de menjador per aquest preu, i fins que no expiri i negociem un altre no podem canviar els preus”, en referència a la demanda del portaveu d’Unió.
I pel que fa a no augmentar el preu dels serveis de la piscina, Danès, va significar que “ens hem vist obligats a presentar aquesta proposta, quan abans amb l’increment del 3% dels serveis de la piscina era només per als usuaris, i ara, ja que vostès no van voler aprovar l’ordenança, l’Ajuntament ha de donar una subvenció, que recau entre tots els contribuents, per tal d’arribar a l’equilibri financer de la Piscina”.