Fira de la Rosa de Roses

Finalment seran 13, i no 14, les Barraques que hi haurà per la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2015
Actual distribució de les Colles de Carnaval en les diferents Barraques

La colla Tarary ha renunciat a la seva barraca per motius laborals dels seus integrants

Festa Major de Roses 2015
Anterior distribució de les Colles de Carnaval en les diferents Barraques

14 Barraques són les que hi ha disponibles per a la Festa Major de Roses. Catorze barraques que només van sol·licitar, a causa de la Reforma Fiscal aprovada per l’Estat que afecta les associacions i entitats sense ànim de lucre, 14 colles de carnaval.

Ara, però, la colla Tarary ha comunicat a l’Ajuntament que no farà ús de la Barraca que li va tocar, ja que “no tenim gent que es pugui comprometre a portar la barraca, tots tenen treball aquest estiu i hem hagut de renunciar”, ha afirmat una component de la colla.

I com no havia més sol·licituds per disposar d’una Barraca finalment, en lloc de 14 seran 13 les que hi haurà per la Festa Major.

Així, la Barraca de la colla Tarary, ubicada al mig, va quedar lliure, i en una reunió entre el departament de Festes i els responsables de la colla, on es va comunicar aquesta renuncia, es va donar al possibilitat a les colles de fer un sorteig per poder optar a la barraca que quedava lliure.

Festa Major de Roses 2015
Actual distribució de les Colles de Carnaval en les diferents Barraques

Possibilitat a la que es van acollir les colles de Los Lereles, la Torracastanyes, Los Estrellaos i Los Currillos, les quals evidentment volien millorar la seva ubicació estant més a prop de l’escenari, on els guanys són majors.

I la colla afortunada (vegeu imatges) va ser la de Los Lereles que passa a estar més a prop dels músics. També van tenir sort, però en menor medida, la Torracastanyes i Los Estrellaos.
En canvi, els que van empitjorar la seva ubicació, però un xic només, va ser la colla de Los Currillos, que estaran al final de tot.

La majoria de productes al preu de l’any passat

A la reunió realitzada a mitjans de juny entre l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Roses i els representants de les colles es va decidir pujar la beguda i el menjar 50 cèntims d’euro.
Una pujada que, finalment, no es farà i la majoria de productes tindran el mateix preu que l’any passat