A finals d’aquest mes de juliol tot el perímetre exterior de la Ciutadella de Roses serà transitable

Ciutadella de Roses

Aquest passera permetrà passejar per tot el perímetre exterior de la Ciutadella de Roses

La finalització d’aquí a uns 10 dies de les obres del Rec Fondo permetrà el trànsit de persones per tot el perímetre exterior de la fortalesa

Ciutadella de Roses
Aquest passera permetrà passejar per tot el perímetre exterior de la Ciutadella de Roses

La Ciutadella es va ser adquirida per l’Ajuntament de Roses ara fa 3 dècades, i majorment sempre s’han portat a terme treballs al seu interior per posar en valor tota la seva riquesa arqueològica, patrimonial i històrica fent-lo visitable al públic en general esdevenint en un espai cultural, però també d’interés turístic.

I tot que la tasca a l’interior de la fortalesa és inabastable i, per tant, es continuarà treballant, l’Ajuntament de Roses va encetar al passat mes de febrer un obra de condicionament i millora del Rec Fondo, a la zona exterior a tocar l’espai del Mercat dels diumenges.
Uns treballs que han servit per recuperar un glacis que havia quedat soterrat, recuperar l’alçada original de la muralla, així com “tot l’itinerari que voreja tots els fosos de dalt a baix gràcies a la passera que s’ha construït”, ha afirmat el regidor de Patrimoni i Urbanisme, Carles Pàramo. De tal manera que quan finalitzin aquestes obres a finals d’aquest mes de juliol, “qualsevol persona pot fer la volta a la Ciutadella per la seva part exterior a totes les seves façanes, la de mar, la de llevant, la de nord i la de ponent”, ha assenyalat Pàramo.

Els treballs també han servit per anivellar el terra per a que sigui transitable en aquesta zona, la qual s’enjardinarà i il·luminarà “per a que les persones puguin venir a passejar i la mainada a jugar”, ha assegurat el regidor.

El cost d’aquestes obres ha estat de 339.270,84 €, amb IVA inclòs, que no els pagarà l’Ajuntament de Roses en la seva totalitat, ja que “hem demanat ajut a la Diputació de Girona i als fons europeu pel seu finançament”.

Les pròximes actuacions al perímetre exterior de la Ciutadella correspondran al condicionament del glacis de la porta de terra i després la recuperació del nivell original que envolta a la fortalesa a la zona de la Riera de la Trencada.