Fira del Voluntariat… o Fira del Desert?

Fira del Voluntariat de Roses
Aspecte de la 2ª Fira del Voluntariat celebrada dissbte

La Fira del Voluntariat, un mercat que va tenir escàs èxit, tant de participació com de visitants

Fira del Voluntariat de Roses
Aspecte de la 2ª Fira del Voluntariat celebrada dissbte

A la tardor del 2013, aprofitant que s’havia reurbanitzat la plaça de l’Església i el seu entorn dins el Pla de Barris, es va voler fomentar la dinamització econòmica del conjunt de l’espai, que és altre dels objectius d’aquest pla impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Per aquest motiu, , l’Ajuntament de Roses va organitzar, primer al mes d’octubre i una altra al novembre la Mostra locals d’artistes amateurs de Roses.

Un iniciativa que van secundar alguns dels comerços de la plaça amb la implicació de les associacions i entitats socials de Roses per organitzar la 1ª Fira del Voluntariat. Un mercat que es va a portar a terme al desembre dels 2013 amb la finalitat de dinamitzar las econòmicament la plaça de l’Església i el seu voltant.

Un mercat en la que es van donar cita un total de sis entitats. l’Associació Catalana Síndrome de Moebius, l’Associació Amics dels Animals de Roses, l’Associació d’amics de Guinea Conakry, l’Associació Tramuntanets, la Fundació Roses contra el Càncer i la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, tot i que estava prevista la participació d’altres que no es van presentar a darrera hora.

Dissabte passat, només quatre de les associacions de caràcter social de Roses, la Fundació Moebius, la Associació Tramintanets, el Amics dels Animals de Roses i AROFES, van voler organitzar la segona edició de la Fira del Voluntariat, “o la Fira del Desert perquè no ha passat gaire gent, que no comptin més amb mi per venir” com va assenyalar una de les paradistes, Mercè Homs.

Fira del Voluntariat de Roses
Marc Grijalvo va voler col·laborar a la Fira del Voluntariant signant el seu llibre ‘La Paraula Silenciada’

Fins i tot Rosa Faixó, propietària de la llibreria Traç i principal impulsora d’aquest Fira, va convidar a participar a Marc Grijalvo per a que signés exemplars de la seva obra, ‘La Paraula Silenciada’, premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó.

Tot i això, l’assistència de gent a la plaça Església durant dissabte va ser molt minsa, questió que pot fer replantejar als organitzadors el perquè d’aquesta poca afluència de visitants.