La Fira de la Rosa de Roses d’enguany es presenta farcida d’actes culturals i gastronòmics

Fira de la Rosa

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb diferents regidors amb el cartell de la V Fira de la Rosa

Roses es convertirà en una gran mostra floral envoltada d’actes culturals i gastronomia durant la Fira de la Rosa, que se celebrarà els dies el 27, 28 i 29 de maig

Fira de la Rosa
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, amb diferents regidors amb el cartell de la V Fira de la Rosa

Una vintena d’activitats culturals, així com una trentena d’exposicions florals emplenaran Roses duran la cinquena edició de la Fira de la Rosa.

Cinc anys d’un esdeveniment floral que “va néixer qüestionat”, i que progressivament ha esdevingut en un gran acte cultural, gastronòmic i social, per la qual cosa “pot arribar a ser una referència dins el territori, ja que cada any es milloren les propostes que es porten a terme durant els dies de la Fira de la Rosa per atraure visitants”, ha assenyalat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant la presentació de la V Fira de la Rosa, que ha portat a terme aquest matí al roserar de davant la Ciutadella, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens, i l’edil de Cultura i Festes, Francesc Giner.

Llorens, ha significat durant la presentació que “el fil conductor de totes les composicions florals que es podran veure aquest any serà ‘La Rosa i el Mar’, i que la Fira també pretén ser en benefici dels comerciants de la població, els quals gaudeixen d’una gram afluència de públic durant la celebració de la Fira”.
Per la seva banda, Giner ha destacat després d’esmentar la quantitat d’actes que es portaran a terme que “el caràcter transversal de la Fira fa que pugui atraure l’interès de visitants interessats per la diversitat de propostes que es duran a terme”.

Pel que fa als actes, cal destacar que enguany s’accentuarà el caràcter floral i que durant tres dies, Roses es convertirà en un veritable jardí botànic. Les exposicions florals es concentraran l’església de Santa Maria, la Riera Ginjolers i la sala d’exposicions de Ca L’Anita (c/ St. Pere, 1), i aniran a càrrec d’una trentena de floristeries i creadors vinguts de tota la comarca; a banda d’un mercat d’artesania que s’instal·larà a la plaça de Catalunya.

Divendres cultural

 La inauguració oficial es farà a la plaça de l’Església (18h), des d’on sortirà una cercavila pels espais de la Fira amb l’acompanyament de La Harpo’s Band, durant la qual, l’alcaldessa Montse Mindan, farà entrega dels premis del I Concurs d’Aparadors organitzat per l’Associació de Comerciants (ACOR) i l’Ajuntament de Roses. I ja al vespre, la jornada prendrà un caràcter cultural amb la celebració d’un espectacular mapping (22h) a la façana de la Ciutadella a càrrec de Depalol Multimèdia i un concert de Rumba Tramuntana al mateix espai però una hora més tard.

Dissabte gastronòmic

El dissabte s’iniciarà a les 11.30h amb un concert coral del Centre Escolar Empordà a la plaça de l’Església. Prendran el relleu, a partir de les 12 del migdia a la Plaça Catalunya, els Tastets Gastronòmics amb Roses i Vins de l’Empordà, que aniran a càrrec d’una selecció d’alguns dels millors restauradors i vinaters de la comarca.
I a partir de les 17 hores, arribarà el moment musical amb el concert de la Coral de l’Institut Alexandre Deulofeu i del grup Combo de Moderna de l’Escola de Música “La Flauta Màgica” a la plaça de l’Església.
I per cloure la jornada, a les 18 hores, Joan Juanola impatirà una conferència a Ca l’Anita sobre el llibre “El nom de la rosa”, d’Umberto Eco.

Diumenge, destinat a la mainada

Els més joves de la casa també tindran el seu protagonisme dins la V Fira de la Rosa, ja que diumenge a la zona del Rentador Municipal de la Rambla Riera Ginjolers, durant el matí d’11 a 14 hores, i per la tarda de 16.30 a 19.30 hores, tindran per a ells un espai de jocs i tallers infantils.
Així mateix, a les 18 hores, la mainada podrà gaudir de l’espectacle infantil Que peti la plaça, a càrrec de Xip Xap, que es farà a la plaça de l’Església.

I la V Fira de la Rosa es clourà al vespre amb una  desfilada de pentinats amb motius florals que sortirà de la Perruqueria Art.

1000 Roses a Roses

A partir de demà 20 de maig s’obre el període de reserves per poder gaudir de la campanya gastronòmica ‘1000 Roses a Roses’ Roses’ la qual convidarà a un miler de persones (tots aquells que es diguin Rosa, Roser, Rosor o un nom compost com  Maria Rosa, Rosa Maria, etc.) a degustar l’anomenat Menú de la Rosa en algun de la trentena de restaurants de la població que participaran en la iniciativa entre el 27 de maig al 5 de juny. Les reserves es poden fer, via web, al següent enllaç; per telèfon, al 902 10 36 36; personalment, a l’Oficina de Turisme de Roses (Av. de Rhode, 77-79); o a través de correu electrònic, a 1000rosesaroses@roses.cat

Al següent enllaç podeu trobar el pdf amb totes les dades de la V edició de la Fira de la Rosa, com les floristeries i artistes autors en les composicions florals; els restaurants participants en la campanya 1000 roses a Roses; els restaurants i cellers que oferiran tastets el dissabte al migdia, o les perruqueries que concursen a la desfilada de diumenge.

Podeu seguir l’activitat de la Fira de la Rosa de Roses a les xarxes xocials de Facebook, Twitter, Instagram i a la web de la Fira