Una Fira de la Rosa de Roses més oberta, espectacular i participativa

V Fira de la Rosa de Roses

Espectacular 'mapping' a les muralles de la Ciutadella

Oberta a tots els carrers de la Vila, espectacular va ser la projecció a les muralles de la Ciutadella i els veïns i comerços fan una Fira de la Rosa més participativa

V Fira de la Rosa de Roses
Una rosa exposada a Ca l’Anita en el marc de la V Fira de la Rosa

La Rambla Riera Ginjolers ja no capitalitza la Fira de la Rosa. Aquest vial és un espai més però no el centre neuràlgic de la mostra floral com ho havia estat els quatre primers anys.
Aquest és un  dels principals punts a destacar de la V Fira de la Rosa de Roses respecta a les seves edicions anteriors, segons va manifestar l’alcaldessa, tot i que l’any passat ja es va voler deixar entreveure que la Ginjolers no protagonitzés la fira.

I la principal mostra que la Rambla Ginjolers és un indret més on es desenvolupa la Fira de la Rosa, i no pas l’espai principal, és l’absència de la carpa que s’havia instal·lat els darrers anys per encabir les diferents tipologies i modalitats de roses, així com d’altres mostres florals. Ara són l’església de Santa Maria, on es poden veure les decoracions florals, i a la sala d’exposicions de Ca l’Anita és on hi ha una mostra de roses de totes les varietats i colors realitzada per l’Associació Amics de la Rosa de Sant Feliu de Llobregat.

Uns equipaments, l’església i Ca l’Anita que, sens dubte, són més adients en quant a les condicions de temperatura i humitat per exposar les flors

També “s’ha apostat molt, a diferència d’altres anys, per les mostres florals a diferents carrers de Roses i per la utilització dels equipaments municipals per exposar les decoracions florals”, ha afirmat Mindan.

Una cinquena edició de la Fira de la Rosa que enguany ha estat més participativa, ja que “hi ha més col·laboració veïnal i comercial, ja que els comerços han participant en el primer concurs d’aparadors, i els perruquers en realitzar pentinats amb motius florals que es veuran en el transcurs de la fira”, va significar l’alcaldessa.

Cal assenyalar que el premi al millor aparador se’l va emportar la botiga Strena’t, ubicada a la Plaça Catalunya, al costat de l’Ajuntament.

Espectacular projecció a les muralles de la Ciutadella

V Fira de la Rosa de Roses
Espectacular ‘mapping’ a les muralles de la Ciutadella

Sens dubte l’acte més espectacular del primer dia de la Fira de la Rosa va ser el ‘mapping’ projectat a les muralles de la Ciutadella, que va tenir lloc a les 10 de la nit. (Recomanem mirar la galeria de fotos).

Tot seguit d’aquesta espectacular projecció a la mateixes muralles del recinte històric, Rumba Tramuntana va oferir un concert de versions de cançó catalana i espanyola, que va posar fi a aquest primer dia de la Fira.

Música, tastets gastronòmics i conferència pel dia d’avui, 28 de maig

Entre els actes previstos per avui dissabte, 28 de maig, està l’actuació musical a càrrec de la Coral Infantil Centre Escolar Empordà, que es farà a les 11:30 hores a la plaça de l’Església.

A partir de les 12  hores, la plaça Catalunya acollirà els tastets gastronòmics amb roses i vins de l’Empordà, i que tant d’èxit va tenir l’any passat.

A les 17 hores, més actuacions musicals a càrrec de la Coral de l’Institut Alexandre Deulofeu de Figueres i del grup Combo de Moderna de l’Escola de Música ”La Flauta Màgica”de Figueres, a la plaça de l’Església.

I a les 18 hores, Joan Joanola impartirà la conferència “El nom de la rosa”, sobre el llibre d’Umberto Eco. Això  serà Ca l’Anita.