La Flama del Canigó arribarà a Roses per cinquè any consecutiu per encendre la foguera de Sant Joan

La Flama del Canigó a Roses

La Flama del Canigó arribarà a Roses per cinquè any consecutiu

Després dels focs d’artifici serà la Banda del Drac l’encarregada d’amenitzar la revetlla de Sant Joan

La Flama del Canigó a Roses
La Flama del Canigó arribarà a Roses per cinquè any consecutiu

La Flama del Canigó és una tradició que té els seus origens l’any 1955 quan Francesc Pujades, inspirat pel poema de mossèn Cinto Verdaguer, va tenir la iniciativa d’encendre els Focs de Sant Joan en la pica d’aquesta muntanya i des d’allà repartir la seva flama per totes les contrades de la nostra terra. S’iniciava així la renovació de la tradició de les fogueres de Sant Joan.

El 22 de juny, cada any, un grup d’excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafa el foc que des de 1955 resta encès al Museu de la Casa Pairal de Perpinyà i puja al cim del Canigó; passen la nit vetllant la Flama i, a trenc d’alba, fan el descens perquè la Flama arribi a tots els pobles i ciutats dels Països Catalans a temps d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.

Enguany farà cinc anys que es va recuperar la tradició, i la Flama el Canigó arribarà a Roses a la plaça Catalunya al voltant de les 21:30 hores.

I aproximadament, una hora després, a les 22.30 h, la platja de la Punta serà escenari un any més de l’espectacular Castell de Focs Artificials, que donarà pas a continuació a un ball amb el conjunt la Banda del Drac.

L’Ajuntament de Roses convida tothom a participar en aquesta festa i recomana seguir els consells de protecció civil per gaudir d’una revetlla segura.

Operatiu de seguretat

La Policia Local de Roses realitzarà el proper dijous 23 de juny, durant la celebració de la revetlla de Sant Joan, un operatiu per tal de garantir la seguretat dels ciutadans consistent en el manteniment d’un perímetre de seguretat a la zona dels focs artificials i el reforç d’efectius durant la nit.

A més, els agents de seguretat recomanen seguir els consells de Protecció Civil per minimitzar els riscos que comporta l’ús de material pirotècnic, davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.