La flama del Canigó encendrà un any més la foguera de Sant de Roses

Revetlla de Sant Joan de Roses

Foguera de Sant Joan de Roses

La flama del Canigó arribarà a Roses per sisè any consecutiu

Revetlla de Sant Joan de Roses
Foguera de Sant Joan de Roses

La flama que agermana tots els pobles catalans, la del Canigó, encetarà a Roses, demà divendres, 23 de juny, la celebració de la revetlla de Sant Joan.

Està previst que la flama del Canigó, arribi per sisè any consecutiu a la plaça Catalunya al voltant de les 21:30 hores. En allà, es durà a terme la lectura d’un manifest, per posteriorment anar en cercavila fins a l’espigó de la Rambla Riera Ginjolers per encendre la foguera de Sant Joan.

Una encesa que donarà pas, a partir de les 22:30 hores des de la platja de la Punta a l’espectacular castell de focs artificials, que serà el preludi del ball que amenitzarà un any més la Banda del Drac.

Revetlla de Sant Joan amb precaució

L’Ajuntament de Roses convida tothom a participar en aquesta festa i recomana seguir els consells de protecció civil per gaudir d’una revetlla segura.

Per tant, per gaudir de la Nit de Sant Joan s’ha de tenir cura de viure la revetlla de forma segura en alguns aspectes, com, per exemple, no fer fogueres si no se’n té l’autorització corresponent. Si se’n fan, cal fer-les a més de quinze metres de façanes i cotxes i mai sota línies elèctriques, i cal permetre el pas dels vehicles d’emergència.
Pel que fa al consum d’alcohol, que forma part d’aquesta i d’altres celebracions, es recomana no beure’n en excés i, si pot ser, per sota dels nivells de risc. Per poder-ho aconseguir, és útil alternar el consum de begudes alcohòliques amb begudes no alcohòliques, menjar, beure fent petits glops i escollir begudes de baixa graduació.

Pel que respecta a l’ús de petards, coets i altres articles pirotècnics, es recorda que la manipulació inadequada pot causar lesions, de vegades molt greus. De fet, a Catalunya, més de la meitat de les lesions greus que es produeixen com a conseqüència d’aquesta manipulació afecten infants i adolescents. Per prevenir-les, cal comprar els productes en establiments autoritzats, no encendre’n cap dins les cases i no guardar-ne a les butxaques, no llançar-ne ni manipular-ne des de vehicles en moviment, balconades ni finestres, així com vigilar que no hi hagi líquids inflamables a la vora, ni roba estesa ni tendals.