La FOEG considera un abús la reforma de l’impost de societats

FOEG

La FOEG assegura que aquest impost repercutirà en la competitivitat de les 300 empreses que facturen més de 10 milions d’euros a les comarques gironines

FOEGLa FOEG rebutja la reforma de l’impost de societats feta pública pel Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, perquè la considera un abús. La patronal gironina manté que repercutirà negativament en la competitivitat de les empreses ja que impactarà en la seva liquiditat. Segons la FOEG, crearà seriosos problemes financers  i en l’evolució de les inversions i pot perjudicar  la creació de llocs de treball.

Les modificacions introduïdes en l’impost de societats obliguen les empreses que facturen més de deu milions d’euros a avançar a compte a l’Agència Tributària el 23% dels seus beneficis comptables en els pagaments fraccionats d’octubre, desembre i abril. A les comarques gironines hi ha unes 300 empreses  que facturen aquesta quantitat. Entre les afectades s’hi poden trobar un ventall d’empreses mitjanes de la demarcació : firmes d’activitats industrials, comercialitzadores de gran volum i companyies que basen la seva activitat en l’exportació.

Els diners que avancin les empreses no podran ser destinats a la inversió i , per tant, afectarà negativament el seu creixement. I més tenint en compte que, segons s’ha anunciat, la mesura tindria un caràcter indefinit fins a aconseguir els objectius de dèficit.

Durant la crisi les empreses gironines han estat fent esforços per sobreviure i ara no se’ls pot demanar més esforços per recaptar amb urgència 8.000 milions d’euros que aniran a reduït el dèficit i no a millorar l’estat del benestar o a impulsar l’activitat econòmica. Hem arribat al límit, assegura la patronal gironina, que lamenta que la responsabilitat recaigui sobre l’activitat empresarial de petites i mitjanes empreses.

La FOEG demana als grups polítics que  impedeixin que la mesura prosperi en el tràmit de les Corts.

La FOEG és un lobby empresarial que defensa els interessos dels gremis, organitzacions sectorials i empreses associades. La patronal gironina representa actualment una cinquantena d’associats i sota el seu paraigües s’hi apleguem més de 15.000 empreses que abasten gairebé tots els sectors. Des del 1987, any en què es va constituir, treballa al servei de l’empresariat per impulsar el desenvolupament i el creixement de l’economia de les comarques de Girona.