La FOEG considera que el preu de l’energia frena l’industria i l’economia a la demarcació

FOEG
Representants de la FOEG amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget

Així li van comunicar ahir al conseller d’Empresa, Jordi Baiget, en una trobada organitzada per la patronal gironina

FOEG
Representants de la FOEG amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget

La FOEG va organitzar ahir una trobada amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, on li va fer arribar la seva gran preocupació per l’elevat cost de l’energia que, segons la patronal gironina, està frenant l’impuls de la indústria i  l’economia. A la reunió, que es va fer en el context d’unes trobades organitzades per la patronal, l’hotel DoubleTree by Hilton de Girona i La Caixa, hi van assistir una vintena d’empresaris del sector tèxtil, alimentació, turisme, del suro, dels transports , del metall i de la construcció, entre altres.

“Els preus per l’energia  que assumeixen les empreses són exagerats i moltes indústries han sobreviscut aquest temps de crisi amb grans esforços” va afirmar el president de la FOEG, Ernest Plana. Aquesta és una de les mesures que la patronal gironina considera que s’ha de resoldre amb urgència. El conseller va reconèixer que “aquest és un problema per a les empreses de Catalunya i per l’atracció de noves inversions”. Jordi Baiget va explicar que des del Govern de la Generalitat  s’han presentat recursos contra el model energètic espanyol i ha defensat que Catalunya ha de tenir un model propi consensuat amb els diferents agents. El conseller va posar al servei de totes les empreses gironines “tots els mitjans de la Generalitat per ajudar-les en el camí de la internacionalització i innovació”.

Un altra de les problemàtiques que els empresaris reunits li van fer arribar al conseller Baiget és la necessitat de reduir les traves burocràtiques que han de suportar les indústries. A més, li van demanar l’aplicació de mesures per fomentar la formació vinculada a la innovació per tal d’adequar-la a les necessitats laborals de les empreses.

A més, la FOEG va transmetre al conseller la satisfacció pel desenvolupament del programa per acostar l’empresa a les escoles ‘Jo de gran vull ser com tu’ que s’ha impulsat en col·laboració amb el seu Departament.

Durant la  trobada el conseller va poder conèixer de primera mà la situació econòmica i empresarial de la demarcació gironina, i la patronal li va oferir la seva col·laboració  per avançar en la recuperació econòmica.