La FOEG considera urgent que es redueixi el preu de l’energia per impulsar l’economia

FOEG
El president de la FOEG, Ernest Plana amb Esteve Gibert i Mireia Santamaria

Avui s’ha presentat a la seu de la patronal gironina (FOEG) un informe del Col·legi d’Economistes de Catalunya

FOEG
El president de la FOEG, Ernest Plana amb Esteve Gibert i Mireia Santamaria

La FOEG considera  que l’elevat preu de l’energia elèctrica és un entrebanc important que impedeix que les empreses siguin més competitives. Per això la patronal gironina ha demanat avui durant la presentació d’un informe del Col·legi d’Economistes de Girona que s’ha fet a la seu de la patronal gironina, que es redueixi aquest preu perquè es pugui impulsar la indústria i l’economia. “Els costos que assumeixen les empreses són molt elevats i moltes indústries han sobreviscut aquest temps de crisi amb grans esforços” ha manifestat el president de la FOEG, Ernest Plana. Aquesta és una de les mesures que considera urgents la FOEG juntament amb la inversió per part del Govern Central en infraestructures. “S’ha aturat el cop de la crisi i ara ens cal una reactivació. Fan falta més inversions per tornar  a impulsar sectors que han quedat aturats. És el cas de les infraestructures, molt necessàries perquè les empreses siguin més competitives”. Una bona part de l’economia es basa en el turisme, per tant, segons Plana, “la imatge que donem i els serveis que oferim són claus”.

L’informe del Col.legi d’Econonistes de Catalunya s’ha fet a través d’una enquesta a 1.500  dels 8.000 col·legiats que té el col·lectiu. El treball recull l’opinió dels economistes sobre el context actual i les perspectives de futur per al territori. L’informe inclou dades percentuals que posen de manifest algunes de les tendències econòmiques, i marca línies i recomanacions per aconseguir millores.

L’acte de presentació de l’informe ha comptat també amb la presència del president territorial de Girona del Col.legi d’Economistes de Catalunya, Esteve Gibert; i la gerent de la FOEG, Mireia Santamaria.