Francesc Homs: “Per CiU no hi ha marxa enrera en el procés d’independència”

Francesc Homs
Francesc Homs, conseller de la Presidència / Foto arxiu
Francesc Homs, portaveu del Govern de la Generalitat

El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, va afirmar ahir a Roses, en una acte de campanya de CiU celebrat al Teatre Municipal que “el procés d’independència, a criteri nostre, no té marxa enrere. El catalanisme ja ho ha provat tot per mirar de trobar un encaix al conjunt de l’estat espanyol i ja no hi ha més recorregut. I per a CiU fer marxa enrere no és ni tan sols una possibilitat”. Homs va respondre al així Secretari d’Organizació del PSC, Ignasi Thió, quan va afirmar, també a Roses, que CiU rebaixarà les seves pretencions en quant al procés d’independència de Catalunya.

El portaveu de la Generalitat va oferir, acompanyat de l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, una xerrada-col·loqui amb més de 200 persones, entre d’ells, molts alcaldes de la comarca altempordanesa.

Va donar un missatge de confiança i d’esperança als assistents, “si junt ens hi posem, junts ens en sortirem, ja que Catalunya es prou forta i té capacitat per a generar riquesa”, va explicar la situació social i econòmica que està vivint Catalunya a l’actualitat, i va afirmar que aquestes eleccions són les més importants des que hi ha demòcracia.

En referència als comicis autonòmics, en una de les diferents questions que van posar sobre la taula alguns dels presents al TMR, Francesc Homs, va destacar que per al procés d’independència tiri endavant s’han de combinar dos factors en els resultats de les properes eleccions del 25 de novembre, “arribar a 2/3 de diputats sobiranistes al Parlament i que CiU obtingui la majoria absoluta”.

I pel que fa a la celebració del referèndum sobre l’autodeterminació va dir que “a l’article 129 de l’Estaut diu que podem fer, que estem habilitats per fer una consulta”. I que a banda d’això existeixen solucions tècniques per poder fer-ho.