Francisco Martínez, nou portaveu del Grup Municipal del PSC-PM de Roses

PSC-PM de Roses
Francisco Martínez, dimiteix com a portaveu del PSC-PM de Roses

En el ple ordinari de l’Ajuntament de Roses, celebrat dilluns, es va donar comptes del canvi de portaveu del Grup Municipal del PSC-PM després de la marxa de Magda Casamitjana

PSC-PM de Roses
Francisco Martínez, nou portaveu del PSC-PM de Roses al passat ple de l’Ajuntament

Francisco Martínez ja fa uns mesos que exerceix de portaveu del Grup Municipal del PSC-PM de Roses a les sessions plenàries de l’Ajuntament, però no ha estat fins ara, després de la renuncia, el passat de desembre, de Magda Casamitjana del seu escó com a regidora, que s’ha fet efectiu el relleu dins del grup dels socialistes de la corporació municipal.

El quart punt del ple ordinari de l’Ajuntament de Roses, que feia referència a donar comptes del canvi de portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya-Progrés municipal (PSC-PM), va ser el moment en que es va oficialitzar el nomenament de Francisco Martínez com a nou portaveu dels socialistes a les sessions plenàries.
Martínez, en el seu torn de paraules va “donar les gràcies als meus companys per la confiança que han dipositat en mi, i a partir d’aquí fer la millor oposició possible, més que res, pels interessos del nostre poble”.

Carles Pàramo, com a portaveu de CiU Roses, li va donar la benvinguda “en aquesta nova etapa i esperem que sigui fructífera, i en saps que la nostra disposició és total”.
Així mateix, el portaveu del PPC rosinc, Manel Escobar, que va ser a l’equip de govern amb Martínez a la passada legislatura, es va dirigir al nou portaveu socialista per “desitjar-hi el millor”.

D’altra banda David Beltran va ser designat com a primer Suplent i Paqui Guijarro, com a  segona.

Jesús Mínquez i Wassina Saadoun possible nous regidors de Roses del PSC-PM

Actualment, els regidors socialistes que representen als seus votants a l’Ajuntament són només cinc dels set escons que van aconseguir a les urnes el 22 de maig del 2011. A Francisco Martínez, David Beltrán, Paqui Guijarro, Carles Ferrer i Francisca Martín ses’ls haurà d’afegir a la corporació municipal dos companys més del partit, que tot i que no és oficial, podrien ser Jesús Mínguez i Wassima Saadoun. El següent de la llista electoral és Carles Ferreira, però aquest fa uns mesos que va abandonar el PSC, per tant, per ordre de la llista serien els que tenen més opcions per formar part de la corporació municipal.

Quatre renúncies en dos anys i mig

El PSC-PM va aconseguir 7 regidors a les passades eleccions municipals del maig del 2011. La nova corporació municipal es va constituir al juny, però un mes després ja es va produir la primera renúncia d’un escó per part dels socialistes. Juanjo Viñuela, per motius professionals va deixar la seva acta de regidor al mes de juliol. David Beltrán van entrar al seu lloc.
I va ser a l’últim ple ordinari del mateix any 2011 quan Agustí Donat, també per motius professionals  i “perquè considero que la meva etapa com a polític ja ha acabat”, va renunciar al seu escó. Va ser substituït per Francis Martín.

I just dos anys després, al darrer ple ordinari del 2013, van ser la portaveu i cap de llista del PSC-PM, Magda Casamitjana i la regidora Imma Carrión les que van renunciar al seu escó.

Dues vacants en els actes de regidor que el socialistes han de cobrir encara.