La Fundació Roses contra el Càncer assisteix a la XII Trobada de Voluntariat Oncològic

XII Trobada de Voluntariat Oncològic
El grup de voluntaris que van assistir a la XII Trobada de Voluntariat Oncològic durant la seva visita a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona

Trobada de Voluntariat Oncològic que té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre tots el voluntaris oncològics de Catalunya

XII Trobada de Voluntariat Oncològic
El grup de voluntaris que van assistir a la XII Trobada de Voluntariat Oncològic durant la seva visita a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona

Un grup de 35 voluntaris de la Fundació Roses Contra el càncer va participar, aquest passat dissabte, 7 de maig, a la XII Trobada de Voluntariat Oncològic organitzada anul·lament per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, i que té com a objectiu fomentar el reconeixement i el nexe d’unió entre els més de 4.500 voluntaris que treballen en aquest àmbit a Catalunya.
La jornada, que enguany es va desenvolupar a la Sala Modernista de l’Espai Endesa, a Barcelona, és també un reconeixement a l’esforç i dedicació dels voluntaris per millorar dia a dia la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.
Una Trobada en la que van assistir-hi un total de 300 voluntaris de tota Catalunya. El benestar dels voluntaris, el seu reconeixement, la gestió de l’estrès emocional van ser els temes que es van posar sobre la taula amb l’objectiu de millorar l’acompanyament que proposen als malalts.

Durant aquesta XII Trobada del Voluntariat es va impartir una xerrada sota el títol “No som res sense els altres”, que va anar a càrrec del periodista, director i presentador del programa “RETRATS” de TV3, Jaume Barberà

I tot seguit es va desenvolupar la taula rodona ‘Propostes per cuidar-se’ amb la participació d’Àngels Cassany, pintora de mandales per a l’ànima, Wai Wai Cho Sum, infermera acupuntora i professora de Qigong i Joan Enric Puig, Sofròleg, on els propis convidats van compartir les seves experiències i punts de vista sobre el benestar físic i emocional.

En el mateix sentit, el coach, formador i cap d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, Eduard Sala, va recollir les principals conclusions de la taula amb la xerrada ‘Cuidar-nos per cuidar millor els altres’.

La jornada va ser conduïda pel periodista dels Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, Ignasi Gayà.

Aquesta trobada va finalitzar amb música, gràcies a l’actuació de la Coral Noves veus, del Centre de Rehabilitació de Laringectomitzats de Terrassa.

Assenyalar que el grup de voluntaris de la Fundació Roses Contra el Càncer va poder visitar el recinte modernista de l’Hospital Sant Pau de Barcelona.