La Fundació Roses contra el Càncer celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama parlant de la reconstrucció mamaria

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Una cinquantena de persones van assistir a la conferència impartida pel doctor Huc

Un conferència impartida pel doctor Huc va ser la segona acció portada a terme pe la Fundació Roses per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Dia Mundial contra el Càncer de Mama
Una cinquantena de persones van assistir a la conferència impartida pel doctor Huc

El passat dimecres, 19 d’octubre, es va celebrar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que va ser aprofitat per la Fundació Roses Contra el Càncer per portar a terme el segon esdeveniment per tal de commemorar aquest dia mundial després de la Jornada matinal benefica i esportiva celebrada dissabte.

I aquest segon esdeveniment, que es va desenvolupar al vestíbul del Teatre Municipal va consistir en una conferència, que sota el títol “Reconstrucció mamària, on estem i on anem?”, va impartir el cap del Servei de cirurgia plàstica, estètica i reparadora de la província de Girona, el doctor Òscar Huc.

El cirurgià va explicar a la cinquantena de persones assistents, la majoria dones, l’evolució de les cirurgies reconstructores fins arribar a les diferents tècniques que hi ha actualment per a la reconstrucció mamaria, com és la utilització d’expansors i pròtesis, així com empelts de teixits abdominals o dorsals.

Així mateix, el doctor Huc va insistir molt en el fet que ara, el cirurgià plàstic és clau en la reconstrucció mamària i per això treballa en col·laboració estreta amb els oncòlegs.

Per què la reconstrucció?

La mama és i ha sigut símbol de feminitat. L’amputació implica doncs una pèrdua de l’autoestima. També implica limitacions per la vida quotidiana. Així que totes les dones que pateixen o que han patit d’un càncer de mama són candidates a la reconstrucció. Reconstrucció que té com a objectiu aconseguir unes mames d’aparença normal vestides per evitar el traumatisme de la mastectomia.

I en aquest sentit la Fundació Roses Contra el Càncer ofereix el servei de Micropigmentació estètica per a les pacient de càncer de mama.