La Fundació Roses Contra el Càncer fa lliurament d’un llit automatitzat a l’Hospital de Figueres

Fundació Roses Contra el Càncer
Representants de la Fundació Roses Contra el Càncer i l’Hospital de Figueres en el moment de la donació del llit

Amb aquesta donació la Fundació Roses Contra el Càncer contribueix a millorar el confort de les persones que fan tractaments oncològics a l’Hospital de Figueres

Fundació Roses Contra el Càncer
Representants de la Fundació Roses Contra el Càncer i l’Hospital de Figueres en el moment de la donació del llit

La Fundació Roses Contra el Càncer ha fet donació d’un llit automatitzat per a l’Hospital de Dia de l’Hospital de Figueres, el servei on es porten a terme els tractaments oncològics. Aquesta donació ha permès finalitzar l’equipament de tots els boxs de l’Hospital de Dia, que a més d’aquests espais tancats, també disposa de butaques per a practicar les sessions de quimioteràpia.

La Fundació Roses Contra el Càncer contribueix d’aquesta manera a millorar el confort de les persones que fan tractaments a l’Hospital de Figueres per lluitar contra aquestes malalties. El 2016 a l’Hospital de Dia es varen dur a terme més de 1.200 sessions, entre els tractaments d’Oncologia i els d’Hematologia, l’administració dels quals pot representar sessions d’entre 1,30 i 5 hores de durada.

Col·laboracions habituals

Roses Contra el Càncer col·labora habitualment i fa donacions als hospitals de referència i instituts oncològics gràcies a la feina dels voluntaris en la confecció i venda de braçalets i collarets, i amb les activitats de recaptació que organitza, com la Fideuà Popular, el Sopar Solidari o la Cursa de la Dona. També cal destacar l’aportació que fa en recerca oncològica, a la qual destina íntegrament els beneficis del Concert de Nadal.

L’entitat té en marxa diferents projectes com l’Atenció Social i l’Atenció Psicològica amb professionals especialitzats, el Servei d’Ajudes Tècniques, el Servei de Medicament Cost 0 i Hotel Cost 0, el Servei de Voluntariat, l’organització d’Activitats de Prevenció i Sensibilització o el projecte d’Investigació i Recerca Oncològica, entre d’altres.

Un agent clau de l’acció social i el voluntariat

La Fundació Roses Contra el Càncer és una entitat sense afany de lucre que es va constituir com a tal, l’any 1998. Des del 2001 és membre de la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC), que aplega 12 entitats de lluita contra el càncer a Catalunya. Els gairebé 20 anys de trajectòria de l’entitat alt-empordanesa i la tasca solidària que han dut a terme els han consolidat com un agent clau de l’acció social i el voluntariat de la vila de Roses.