Gairebé 1000 escolars participen en els cursos de Mobilitat Segura de Roses

Curs de Mobilitat Segura
Un agent de la Policia Local de Roses impartint el curs de Mobilitat Segura a estudiants de Primària de l'escola Jaume Vicens Vives

Als centre escolars de Roses s’estan impartint els cursos de Mobilitat Segura, que enguany presenta novetats

Curs de Mobilitat Segura
Un agent de la Policia Local de Roses impartint el curs de Mobilitat Segura a estudiants de Primària de l’escola Jaume Vicens Vives

La primera novetat dels cursos d’educació vial d’enguany, que des de principis d’aquest mes s’estan portant a terme el departament de Seguretat Ciutadana i la Policia Local als centres escolars de Roses, és el canvi de nom. De Seguretat Viària ha passat a nomenar-se Mobilitat Segura.

Un altra de les novetats i, potser, la més important és “que tenim material nou que ens ha cedit el Servei Català de Trànsit per adequar-nos a les noves tecnologies i les noves formes de desenvolupar aquesta formació pedagògica entorn a l’educació vial”, va assenyalar Àngel Tarrero, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Roses.
Un material didàctic consistent en DVD’s , “i d’altre més pràctic, com una catifa de gran tamany, que representa els carrers d’una ciutat, amb la qual els més petits interactuan amb les senyals de trànsit i demés normes de circulació vial per saber com s’han de comportar a la via pública en aquest sentit”, va explicar Tarrero, per afegir que aquest curs s’està duent a terme a tots els centres escolars de Roses “des de P5 fins a quart d’ESO i en el que participen gairebé 1.000 escolars”.

Durant aquest temps s’està desenvolupant la part teòrica del curs, per després posar en pràctica “les normes apreses en un circuit tancat amb bicicletes i ciclomotors elèctrics”.
Un altra dels canvis, que va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana que ha tingut aquest curs respecte anys anteriors, és implicar als joves en la seva seguretat viària preguntant-les que farien en casos determinats respecte a la circulació, per a que siguin ells mateixos els que trobin la resposta correcta.