Gairebé 2 milions de persones diuen a Barcelona que Catalunya vol votar el 9-N

Ara és l'Hora
Tram de l'Avda Diagonal de Barcelona, on 1,8 milions de catalans van formar la V de Votar, de Victòria

Un 1,8 milions de catalans es manifesten per demanar el seu dret a votar sobre la independència

Ara és l'Hora
Tram de l’Avda Diagonal a Barcelona, on 1,8 milions de catalans van formar la V de Votar, de Victòria / Foto: TV3

De Barcelona, Tarragona , Lleida i Girona. De qualsevol poble de les quatre províncies de Catalunya, entre d’ells, evidentment Roses, d’on van sortir centenars de rosincs. Tots, fins arribar a 1,8 milions de catalans, es van concentrar a la Ciutat Comtal, en una manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmniun Cultural, per formar la V de Victòria, la V de Votar.
És el que van demanar poder fer el 9 de novembre, exercir el seu dret a vot sobre l’autodeterminació, sobre un nou estat d’Europa, en definitiva, sobre la independència de Catalunya.

El poble ha dit la seva paraula. I de forma contundent, aclaparadora. I per tres vegades.

Ara és l'Hora
L’Emma Soler, noia que complirà 16 anys el 9-N, escenificant el dret a vot / Foto: TV3

La primera, l’any 2012, durant la manifestació que va aplegar 1,5 milions de persones pels carrers de Barcelona, els catalans van demanar la independència.

La segona, l’any passat amb la Via Catalana, on es van inscriure 400.000 persones per formar una cadena humana que va recórrer els 400 quilòmetres que hi ha entre la població més al sud del país i la situada més al nord de Catalunya, els catalans van demanar la independència. Una Via Catalana a la que finalment es van aplegar un milió de persones, ja que va participar molta més gent que no es va inscriure.

Ara és l'Hora
En Quimet i la Demetria, els gegants de Roses, també van formar par de la V gegantina / Foto: David Cuadrat

I ahir, 11 de setembre de 2014, Catalunya va fer sentir la seva veu en la manifestació política més gran de la història moderna d’Europa, 1,8 milions de catalans van demanar el seu dret a decidir, el seu dret a votat el 9-N.

Un dret exemplificat en la imatge d’una noia, l’Emma Soler, dipositant un vot en una urna. Una jove que el proper 9 de novembre complirà 16 anys.

Roses també vol votar

Ara és l'Hora
El president de l’ANC Roses, Dani Abad, va participar a la Via Catalana acompanyat de la seva família / Foto. Xavi Abad

Centenars de rosinc, físicament, i milers en cor i ànima, van participar en la formació de la V gegantina al tram 19, ubicat a l’Avda Diagonal, tot just entre el Passeig de Gràcia i la Rambla Catalunya per reclamar el dret a decidir el 9-N.
Rosincs acompanyats de la Colla Gegantera que van voler ser presents en aquesta manifestació en suport de la consulta del 9-N.
Rosincs que es van concentrar, abans de marxar, a la plaça Catalunaya per sentir el manifest de l’ANC ‘Ara és l’Hora’, i comprovar el compromís de la majoria dels càrrecs electes l’Ajuntament de Roses de donar suport al president de la Generalitat per poder realitzar la Llei de la consulta i així fer-la de manera legal.
Famílies senceres de rosincs que van pujar als 7 autocars per desplaçar-se a Barcelona.

Rosincs que es van manifestar a la Ciutat Comtal per reivindicar el seu dret, com tota persona que viu en democràcia, a decidir, a votar.

Perquè Ara és l’Hora.