Gairebé 200 adhesions de suport en una setmana a elBulli Foundation a Cala Montjoi

A favor de elBulli Foundation

Cinquanta nou empreses, trenta organismes oficals i un centenar de persones s’han adherit en favor del projecte de elBulli Foundation

A favor de elBulli FoundationEl manifest de suport a elBulli Foundation ja compta amb 59 empreses adherides, 30 organismes oficials i un centenar de persones que han signat a favor del projecte. Aquest manifest va néixer després de l’acte que es va portar a terme el 21 de setembre a Cala Montjoi, impulsat per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Roses Comerç i l’ecologista Jordi Sargatal, que va reunir una àmplia representació d’alcaldes, empresaris i teixit social. Des de fa una setmana s’estan recollint firmes per demanar que el Parlament doni llum verda a la llei aprovada pel Govern, que declara d’interès públic el projecte elBulli1846.

El projecte impulsat pel prestigiós cuiner Ferran Adrià comportarà uns grans beneficis per l’Empordà, les comarques gironines i el conjunt del territori català. Els impulsors del manifest remarquen que no té sentit que es faci a cap altre lloc que no sigui Cala Montjoi, on El Bulli hi té les seves arrels. En el manifest es recorda que es tracta d’una iniciativa que situa la cuina catalana al món i que la preservació de la natura està garantida.
Cal tenir en compte que es tracta d’un projecte de creativitat gastronòmica al voltant del qual es poden crear sinèrgies i ajudar a desenvolupar projectes relacionats amb l’alimentació, és a dir, amb l’agricultura , la ramaderia i la pesca de la regió. El seu objectiu és que, a més de ser avantguardista amb cuina, sigui un lloc de peregrinació també per a arquitectes i experts en energies renovables de tot el món.