Gairebé 500 escolars rosincs passen per ‘La Mar de Roses’

Casal GEN Roses

Un any més els alumnes de les escoles rosinques poden prendre un primer contacte amb l’esport de la vela lleugera gràcies al projecte ‘La Mar de Roses’,  desenvolupat conjuntament pel GEN i l’Ajuntament de Roses durant els mesos de maig i juny

Casal GEN RosesDurant un matí sencer, els alumnes fan un curset d’immersió a la vela lleugera, amb una explicació teòrica a terra seguida d’una experiència pràctica a bord d’un “Raquero”, de la mà dels professionals monitors del GEN.

Enguany es beneficien d’aquesta iniciativa tots els alumnes de 6è de totes les escoles rosinques, així com tots els de 1er de la E.S.O, un total de 212 i 266 respectivament. Per a molts d’ells, aquest és el primer contacte amb la navegació, i més concretament a vela. Aquest primer contacte els permet ja comprendre els els principis bàsics de la vela i fer una primera pràctica, a més d’experimentar les sensacions que pot produïr trobar-se al mar a bord d’una petita embarcació moguda només per les forces de la natura i l’habilitat de l’home. La majoria d’ells es mostren encantats després d’aquesta primera experiència, i es desperten cada any algunes aficions que acaben consolidant-se.

De la seva banda, i de manera paral.lela, el Centre Escolar Empordà incorpora els esports nàutics al seu curriculum ordinari dins l’assignatura d’educació física. Durant un trimestre sencer, els cursos escollits es desplacen a les instal.lacions del GEN dos dies per semana i s’inicien en windsurf, vela, rem i caiac.

El director del GEN, David Miralta, recorda que la badia de Roses és, entre els aficionats a la vela, un dels millors llocs del món per navegar, “que menys que els rosincs coneguin de primera mà el que ens fa tan privilegiats!”