Gairebé mig miler de persones comencen a rebre aliments del CDA de Roses

Centre de Distribució d'Aliments de Roses

Un sistema de punts estableix quan aliments pot rebre cada família

Aquest matí  el Centre de Distribució d’Aliments, CDA, de Roses ha començat a repartir menjar entre els més necessitats

Centre de Distribució d'Aliments
Un rosinc agafant aliments del CDA de Roses amb l’ajuda d’una voluntària

Una de les obertures de portes més esperada per la gent necessitada de Roses, la del Centre de Distribució d’Aliments, s’ha dut a terme aquest matí de dimarts, 11 de febrer.
Una obertura que serveix per a que “gairebé mig miler de persones de Roses, concretament 489 rosincs, hagin començat a rebre aliments”, ha manifestat el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament, Marc Danès.

Aquest departament consistorial, encarregat d’atendre a les persones necessitats, ha portat a terme un estudi socioeconòmic personalitzat de cada cas, “i després de fer una tasca a tots els nivells, com oferir recursos per trobar feina, per exemple, s’ha derivat al CDA aquells que realment no hi havia alternativa”, ha explicat Danès.

Centre de Distribució d'Aliments de Roses
Un sistema de punts estableix quan aliments pot rebre cada família

El Centre de Distribució d’Aliments, ubicat en un local d’uns 140 metres quadrats al carrer Doctor Fleming, nº 32, ja fa temps que funcionava de manera puntual repartint aliments a les famílies necessitades. Però ara, ja ho farà una periodicitat de dos dies a la setmana, dimarts i dijous, amb un horari de 10 del matí fins a l’1 del migdia. Una periodicitat que ara s’ha fet possible gràcies a la posada en marxa del programa informàtic que estableix per punts quants aliments necessita cada família, “uns punts que s’atorguen per una sèrie de variables, com la situació socioeconòmica, el nombre de membres o la quantitat de nens, per exemple”, ha especificat el regidor de Benestar Social. A més punts més quantitat d’aliments se’n poden emportar.

I aquest matí han estat “unes seixantena de famílies les que han passat pel centre derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament, el qual els hi diu a les famílies el dia i la hora que han de passar, a intervals de 15 minuts, a recollir els aliments”, ha explicat Josep Mª Cuevas, un dels voluntaris del CDA.

L’stock de menjar emmagatzemat en aquest centre prové de la Comunitat Europea, del Banc d’Aliments de Girona i les successives recaptes que s’ha portat a terme a la Vila de Roses.

Centre de Distribució d'Aliments de Roses
Els aliments repartits s’introdueixen informàticament

Tot i això, en el cas que la quantitat de menjar del Centre de Distribució d’Aliments no fos suficient per abastir a tota la població necessitada, l’Ajuntament de Roses, que és el que es fa càrrec del lloguer i el manteniment del centre, té prevista una partida de 20.000 euros per comprar més menjar.
D’altra banda, el CDA de Roses, així com els 9  restants de les comarques gironines van rebre l’impuls del conveni signat entre Benestar Social i Família de la Generalitat, la Diputació de Girona, la Fundació Privada Banc d’Aliments de les comarques de Girona, l’Obra Social “la Caixa” i Càritas Diocesana de Girona. Un acord que atorgava més d’1 milió 200 mil euros als 10 Centre de Distribució d’Aliments de Girona, en concret al de la capital gironina, així com de les poblacions de Salt, Figueres, Lloret de Mar, Palamós, Olot, Palafrugell, Banyoles, Torroella de Montgrí i Roses.