Gairebé un centenar de persones faran possible una nova celebració de la Processó del Silenci de Roses

La Comissió de Setmana Santa durant un assaig de la Processó del Silenci a l'envelat de la plaça Frederic Rahola

La Comissió de Setmana Santa ha aconseguit reunir 90 persones per fer realitat, un altre cop i després de 5 anys, la Processó del Silenci de Roses aquest proper Divendres Sant

El passat mes de febrer, la Comissió de Setmana Santa de Roses feia una crida a la població per participar a la Processó del Divendres Sant, la Processó del Silenci de Roses.
Llavors, la coordinadora de la Comissió, Marina Guillén va assegurar que “ens falta gent, però el mossèn em va dir que si tan sols surt una imatge, ja estarà bé”.

I des que va acabar el Carnaval, els membres d’aquesta entitat ha assajat cada dilluns, dimecres i divendres al vespre a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, uns assajos que aquesta setmana s’ha a cada dia. I aquest passat dilluns, la Marina va afirmar que “la gent s’ha animat molt i ja tenim costalers per treure a la processó totes les imatges, tenim penitents, romans i banda de música, en total som 90 persones les que sortirem per recuperar la Processó del Silenci de Roses”.
Una alegria que se li reflectia a la cara a Marina per poder recuperar la processó de Divendres Sant a Roses, que des de l’any 2019 no se celebrava. Semblant que se li va entristir en assegurar que “no hem pogut comptar amb el pressupost que prevèiem, el que provocarà, per exemple, que no podrem guarnir les imatges com voldríem, no sortirem tots amb la mateixa vestimenta, anirem tots vestits bastant diferents, i tampoc podrem canviar les tulipes de les imatges, que algunes trencades”, va lamentar Marina Guillén.

Però la il·lusió de poder fer, 5 anys després, la Processó és molt més gran que qualsevol entrebanc i així, aquest Divendres Sant, a les 21 hores s’iniciarà aquest religiós que estarà composat primerament per l’estendard amb les cintes per cada any que s’ha fet la Processó, que serà seguit per la creu catalana i els romans, i seguidament les imatges del Crit de la Columna i el Crist Natzarè amb els seus costalers i penitents, i a continuació la banda de música que antecedirà a les imatges del Crist Crucificat i, finalment, la Verge de la Dolorosa.

Recorregut de la Processó del Silenci de Roses 2024

El recorregut de la Processó del Silenci de Roses d’aquest 2024 serà el mateix que es duu a terme des de l’any 2016, és a dir, sortint de la plaça de l’Església, s’agafarà el carrer Puig Rom i quan s’arribi a Francesc Macià es tirarà per munt fins la plaça Llevant per agafar el carrer Nou, i d’aquí, un cop travessada la Rambla Riera Ginjolers es girarà pel carrer Lleida, i d’aquest al carrer Puig Rom per arribar a la plaça de l’Església i entrar al temple religiós.

Exit mobile version