Gairebé una vintena de persones van participar en l’audició per crear una Coral a Roses

L’audició es va portar a terme a l’Aula de Música del pis de dalt del Mercat Cobert de Roses, que és a on assajarà la Coral divendres al vespre

Audició a Roses per formar una Coral
La Mª José Bueno i Josep Lluís Cardona van ser dos dels participants a l’audició dirigida per Quim Bonal

Quim Bonal, pianista, cantant i director de cors a Girona, format a París durant 6 anys, és el músic escollit pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Roses per crear una coral a Roses. Una creació per la qual es va programar a finals del mes de febrer una audició per escollir als cantaires que composaran el cor.

I el passat divendres, Quim Bonal, va dirigir la primera audició que es va portar a terme a l’Aula de Música que hi ha a dalt del Mercat Municipal i en la que van participar gairebé una vintena de persones per tal de “mirar el seu registre de veu, a quina nota més aguda arriba la persona, a quina nota més greu i la seva facilitat per agafar tonalitats”, i començar així a ser una realitat que Roses tingui la seva pròpia coral.

De totes les persones inscrites per fer l’audició només dos eren homes, per la qual el músic va assenyalar que “ara per ara, segons les inscripcions podem crear un cor de dones”, tot i que va apuntar que “és una primera impressió, perquè també es poden convocar més audicions per, de mica en mica, formar una coral”.

En total, van ser 18 les persones que es van inscriure per participar en aquesta primera audició. Xifra valorada com molt positiva pel regidor de Cultura, Francesc Giner, “perquè tots sabem el que costa endegar iniciatives, no només a Roses, sinó arreu, i aquesta quantitat d’inscrits és una bona xifra per ser la primera audició”, animant a totes aquelles persones que vulguin formar part a presentar-se “a l’Aula de Música del Mercat Cobert els divendres al vespre a partir de les 9 del vespre”.