Una Gala de la Nit de l’Esport de Roses de campionat

Nit de l'Esport de Roses

La última gala "Nit de l'Esport" de Roses es va celebrar l'any 2015

L’Associació Cabirols, Juan Carlos Del Barrio, el Club de Pesca La Perola, Laia Moya, Joan Jorquera i Roger Lacaci van ser els esportistes premiats a la IV Nit de l’Esport de Roses

IV Nit de l'Esport de Roses
Foto de família de tots els guardonats, finalistes i autoritats de la IV Nit de l’Esport de Roses

Començant pel presentador, el mediàtic José Corbacho, continuant per les entitats esportives i els grans esportives premiats, sense oblidar-nos de les actuacions de l’Estudi de Dansa Gimros, i acabant amb la Menció Especial atorgada al Iron Man Roger Lacaci, la IV Gala Nit de l’Esport de Roses va ser de campionat.

Una Gala que es va iniciar amb la música i ball protagonitzats pels més petits del Gimros. Tras la qual es va presentar un “dels esportistes més il·lustres del panorama nacional i internacional: José Cooorbachoooo”, així es va autopresentar el conductor de la Nit de l’Esport, el mateix Corbacho, el qual va portar la gala d’una manera àgil, amena i divertida.

I sense més dilació, Corbacho va cridar a l’escenari al delegat d’Esports a Girona, Josep Pujols, el qual no s’ha perdut cap Nit de l’Esport de Roses, i que va manifestar que “els esportistes, entrenadors, juntes directives, pares i mares són importants alhora de fer esport, d’inculcar respecte i de la formació dels esportistes en la seva educació”, i al regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, Ferdy, per tot seguit el presentador donar els noms dels candidats a la ‘Promoció de l’esport’, que van ser l’ Associació Excursionista de Roses Cabirols, el Club Atletisme Roses i el Club Ciclista Roses. Ferdy, que donava el relleu a Anna Jorquera com a responsable d’Esports, “ara sé el que sentia l’Anna quan va presentar les tres gales anteriors, orgull, de ser al davant de tants bons esportistes”, va ser l’encarregat d’obrir el sobre on hi havia el nom del guanyador per llegir “Associació Excursionista de Roses Cabirols”. Un guardó lliurat per Pujols i, sens dubte mereixedor per, entre d’altres mèrits, promocionar l’excursionisme a la Vila des de l’any 1.999.

El president de l’entitat, Toni Blanch, va agrair el guardó dient que “totes les nostres activitats es fan gràcies al voluntariat i aquest premi va per totes les persones que han pels Cabirols”.

Juan Carlos Del Barrio va ser el guanyador del títol a la Trajectòria esportiva per davant l’atleta Xavi Llamas, que va guanyar l’any el premi esportista de Roses de 2014, i l’entrenador de Handbol, Eduard Berta. Del Barrio va ser mereixedor del títol per la seva practica i participació en innumerables disciplines esportives com triatlons, duatlons, motociclisme, windsurf, taekwondo, atletisme o en la seva participació en la Transpyr de 2011, entre d’altres.

I els finalistes del títol del l’Equip més destacat van ser l’equip Juvenil A de l’Agrupació Esportiva Roses, el Júnior Masculí A del Club Bàsquet Roses i l’equip Surfcàsting Duo del Club de Pesca Esportiva Roses La Perola, on els seus dos socis, Jordi Segura i José Elías van ser els premiats pel seu podi al campionat de Catalunya de Surfcàsting Duo i els bons resultats assolits en el d’Espanya.

Un guardó que va donar pas a una actuació dels ballarins de l’Estudi de Dansa Gimros, que un cop acabada el conseller comarcal d’Esports Alfons Vila va pujar a l’escenari en substitució del delegat de la Generalitat per lliurar els premis.

Uns premis que al títol de Projecció Esportiva optaven Laia Moia, jugadora de bàsquet, Ferran Morató, jugador de Voleibol i Oliver Pérez, jugador d’escacs. Moia, que anava en crosses recuperant-se d’una lesió va ser la guanyadora, per entre d’altres reconeixements ser campiona d’Espanya amb la Selecció Catalana i haver estat MVP en diferents tornejos de bàsquet nacionals i internacionals.

Joan Jorquera, millor esportista de l’any

I per al títol de millor esportista de l’any estaven seleccionats Joan Jorquera, Ismail Chaabouchi i Anna Jòdar. I després d’haver estat finalista en totes les Nit de l’Esport, Joan Jorquera, campió innumerables ocasions del campionat de Catalunya i d’Espanya de taekwondo va ser l’escollit com a millor esportista de l’any 2015 de Roses.

Però, la Llei de Murphy, el dia que guanya no va poder ser present a la Gala de la Nit de l’Esport per la seva participació en el campionat d’Espanya de Clubs de Taekwondo. El premi el va recollir el seu oncle, Jordi Cala, que va afirmar que “s’ho mereix, és un gran campió”.

I el últim guardó de la nit, la Menció Especial, el va lliurar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, a Roger Lacaci. Un reconeixement al seu esforç, la seva voluntat, tenacitat i la consecució d’un objectiu, i fins i tot la proesa de participar en proves de molta exigència física com són els triatlons de l’Iron Man de Hawai, entre d’altres.

Lacaci, que no s’esperava el premi va explicar la seva metodologia quan havia d’enfrontar un prova de ciclisme de gairebé 300 kms, “no penso que són 300, em dic, va quan facis 25 quilòmetres em mengo una barra energètica, quan 30 més em mengo un gel, em marco objectius parcials, així no penso que he de fer tanta distància”, va confessar Lacaci.

Mindan va “felicitar als esportistes, entrenadors, juntes directives per tot l’esforç que feu per tirar endavant tots els vostres clubs esportius tant necessaris per la formació de les persones”.

La Gala va acabar amb una actuació de la gent gran que participa durant tot l’any en les activitats esportives que porten a terme les germanes Eva i Dolors Pujol al Pavelló Municipal d’Esports demostrant que l’esport no té edat.