Gaudir d’una Jornada de Pesca després d’haver degustat 4 Suquets de Peix és un regal que es fa a Roses

Suquet de Peix

Autoritats i restauradors de Roses a la presentació de la campanya del Suquet de Peix

La campanya del Suquet de Peix de Roses 2015 combina pesca i gastronomia

Suquet de Peix
Autoritats i restauradors de Roses a la presentació de la campanya del Suquet de Peix

La campanya del Suquet de Peix de Roses s’ha presentat aquest matí des del seu origen, és a dir, des d’una barca de pesca, en aquest cas la ‘Glòria Mar II’, vaixell-museu amarrat al port pesquer.

I totes aquelles persones que degustin un Suquet de Peix en qualsevol dels 23 restaurants adherits a la campanya “podran, com a novetat d’enguany, d’una jornada de pesca”, ha anunciat el regidor de Turisme, Fèlix Llorens. Per optar a embarcar-se en un vaixell de pesca caldrà tenir segellat quatre cops, el Roses Passport, fulletó on s’incorpora un apartat on els diferents establiments adherits marcaran un segell a cada client que demani suquet en el seu restaurant.

Així, tot els comensals que hagin acumulat un total de 4 segells de quatre restaurants diferents , podran presentar el seu “Roses passport” a l’oficina de Turisme de Roses, per poder participar, l’any vinent, en una de les jornades de pesca-turisme organitzades per Roses Vila Marinera”. Una iniciativa de la Confraria de Pescadors de Roses, l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i l’Ajuntament de Roses que té com a objectiu “incentivar la campanya del Suquet, donar-li un valor i que el visitant tingui un al·licient més per venir a Roses i conèixer el ric patrimoni gastronòmic que té Roses al voltant de la pesca”, ha destacat el regidor de Turisme.

Màxim 20 passaports

L’Àrea de Turisme de Roses sortejarà entre tots els passaports recollits per donar la possibilitat a 20 afortunats d’anar a l’origen, al mar, “per viure en directe quin tipus de peix es pesca, d’on surt pa matèria primera amb la qual s’elabora el Suquet i veure d’on surt la qualitat que ofereixen els restauradors en els seus menjars”, ha significat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

La campanya del Suquet de Peix de Roses que impulsa l’Ajuntament de Roses en col·laboració amb establiments i restauradors de la població, ha passat a ser anual des de les darreres edicions. D’aquesta manera, es reconeix la qualitat gastronòmica dels establiments de restauració local, a més de permetre a rosincs i visitants degustar el plat per excel·lència de la cuina de la població en qualsevol moment de l’any.

Els restaurants adherits a la present edició, un total de 23, reuneixen una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà i obrir l’establiment al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any. El darrer requisit és treballar amb peix fresc de Roses i especificar-ho d’aquesta manera a la carta, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s’elaboren.

Els restauradors valoren molt positivament aquesta Campanya del Suquet de Peix de Roses

Els restauradors de Roses valoren molt positivament el fet de realitzar-se aquesta Campanya del Suquet de Peix cada any, com així ho deixa palès en Baldiri Portell, del restaurant Roc Fort, que durant la presentació d’aquesta nova campanya ha assegurat que “venen 10 vegades més Suquet que quan vam començar, i ara la gent fa festa venint a menjar un Suquet, és a dir reserven un dia de les seves vacandes per venir a menjar un Suquet, per tant aquesta iniciativa és molt profitosa i ens dóna molt de prestigi a tots”.

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat. La campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats.

Jornada de Pesca

L’activitat, que es portarà a terme a partir del mes de maig de 2016, s’iniciarà a les 7 del matí, amb l’espectacular sortida en línia de totes les barques a la punta del port, i prosseguirà amb un recorregut que permetrà gaudir dels meravellosos paisatges del Cap de Creus i la impressionant sortida del sol enmig del mar.
Una jornada que permetrà conèixer la realitat del dia a dia del pescador, ajudar a les seves tasques de pesca i compartir taula a l’hora de menjar, així com apreciar les anècdotes i costums de la vida marinera, viure l’experiència de la recollida del peix, esperant que amb una bona pesquera es puguin omplir les caixes de gambes, escamarlans, llenguados, raps, calamars, etc.
La jornada finalitzarà amb la venda tradicional del peix fresc del dia a la Llotja de la Confraria de Roses.