Suquet de peix de Rose

Els gegants tornen a protagonitzar el dia gran de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2017
Les colles geganteres ballant a la plaça Catalunya per la Festa Major de Roses

12 colles geganteres van ser-hi a Roses per participar en la XXII Trobada de gegants d de la Festa Major

Festa Major de Roses 2017
Les colles geganteres ballant a la plaça Catalunya per la Festa Major de Roses

Passades les 8 del matí d’ahir la Colla Gegantera de Roses, amb en Quimet, la Demetria, Norfeu, la banda de percussió i els grallers es van posar en marxa per passar pels carrers de la Vila despertar a tota la població. Així, fins les 10 del matí, on es va dirigir la comitiva de gegants i músics a les portes del Teatre Municipal per iniciar una cercavila amb només els dos gegants i el gegantó, per acabar un altre cop a la sala teatral a les 12 del migdia, quan es va celebrar l’acte de lliurament de la Dracma.

I a la tarda, es va dirigir Quimet, Demetria i Norfeu a les portes de la Ciutadella a rebre a totes les colles geganteres que van participar en la 23ª Trobada Gegantera, provinents de Mataró, Girona, l’Escala, Calonge, Palau de Santa Eulàlia, Llers, Castelló d’Empúries, Port de la Selva, Figueres i Espolla, per un total de 12 colles que van participar en aquesta nova trobada de gegants amb motiu de la Festa Major de Roses que, com sempre, després d’una cercavila acompanyats del Miquelets va acabar a la plaça Catalunya.

Una trobada que va ser molt ben valorada pel president de la Colla Gegantera de Roses, Gabriel Palou, “és un dia en el que no parem, però ha estat fantàstic, ha fet un molt bon dia, i molta, molta gent ha vingut i ha sortit als carrers per veure als gegants”.

Palou considera que aquesta trobada “és cultura catalana, i tots estem treballant en mantenir les nostres tradicions perquè tots estem d’acord, l’entitat sardanista, nosaltres amb els gegants o l’associació de danses tradicionals que tot i això no el podem perdre”.