El GEN Roses endega un any més el projecte nàutic d’acció social ‘Tothom Pot Navegar’

'Tothom Pot Navegar'

Joves participants del projecte social del GEN Roses 'Tothom Pot Navegar'

Aquest estiu el GEN Roses fa extensiu el projecte ‘Tothom Pot Navegar’ al grup del Projecte Ksameu amb dues jornades de bateig de vela al juliol i a l’agost

'Tothom Pot Navegar'
Joves participants del projecte social del GEN Roses ‘Tothom Pot Navegar’

Des de 2013 que va anar agafant forma el projecte ‘Tothom Pot Navegar’ al GEN Roses, durant el 2014 es va consolidar del tot, de tal manera que l’any passat aquest programa social va ser guardonat amb el premi d’Inclusió Social que atorga el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

I el passat dijous el GEN Roses va endegar una altra edició de Tothom pot navegar, edició que s’ha pogut portar a terme gràcies al conveni de col·laboració i suport que el Grup d’Esports Nàutics va rebre de l’Obra Social La Caixa.

En aquesta edició de 2016 cal destacar que el projecte Inservela, que pretén formar joves en risc d’exclusió social per a poder-los introduir al mercat laboral, està tenint molt bona acceptació entre els participants, és a dir, parlant en termes nàutics, té el vent de popa i va amb la vela alçada.

Ahir divendres, i també dins del projecte ‘Tothom Pot Navegar’, el GEN Roses va organitzat un bateig de vela per als nens i nenes del Projecte Ksameu de Figueres. Infants que van gaudir de valent, destacant que un dels nois del projecte Inservela, en Karim, ja va ajudar a que la sessió esdevingués un èxit.

Tothom pot Navegar

El programa del GEN Roses ‘Tothom Pot Navegar’ és un projecte nàutic d’acció social que pretén lluitar contra la pobresa i l’exclusió a través dels esports nàutics, així com afavorir la integració, la inclusió i la participació en la societat. Està dirigit a institucions, ONGs i associacions que treballin amb col·lectius en situació o risc d’exclusió social. Entre altres objectius, es vol millorar el benestar social, afavorir oportunitats, reduir desigualtats i promoure l’esport de la vela. Les activitats proposades són bateigs de vela i mar, cursos i tallers nàutics, formació continuada i vela adaptada. Tothom pot participar-hi, a través de voluntariat, donacions, patrocini o promocionant acords amb associacions i altres entitats.