La Generalitat certifica Sant Pere Pescador com a Destinació de Platja en Família

Segell Platja en Família

La Generalitat certifica Sant Pere Pescador com a Destinació de Platja en Família

Catalunya compta actualment amb 23 destinacions amb el segells de Platja en Família i Natura i Muntanya en Família, i 6 més en procés de certificació

Segell Platja en Família
La Generalitat certifica Sant Pere Pescador com a Destinació de Platja en Família

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va lliurar ahir a l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa, el diploma que acredita el municipi com a Destinació de Platja en Família. Durant l’acte el conseller ha estat acompanyat pel director executiu de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Patrick Torrent.

El conseller Baiget també ha lliurat les plaques acreditatives als 28 establiments del municipi adherits a aquest segell: 10 allotjaments turístics, 11 restaurants, 6 empreses d’activitats culturals, d’oci i lleure, i una oficina de turisme, el que suposa el 67% de l’oferta turística total del municipi. Aquest alt nombre d’adhesions demostra l’alt grau d’implicació del sector turístic de la destinació, públic i privat, en aquest projecte.

Sant Pere Pescador ha aconseguit aquest segell gràcies a un entorn privilegiat on destaquen el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, un dels espais naturals de Catalunya més aptes per a l’observació d’aus, i una magnífica badia que li atorga el dret a formar part del Club de les Badies Més Belles del Món, juntament amb Castelló d’Empúries, L’Escala i Roses.

Aquest municipi és també conegut per les seves platges –gairebé set quilòmetres de dunes verges-, i per ser un referent en el món dels esports nàutics, fins el punt d’acollir any rere any el Campionat del Món de Windsurf. A més, s’hi poden recórrer diversos senders, com l’Itinerari Natural al voltant del riu Fluvià, part del sender de gran recorregut GR92, o la xarxa de senders pedestres Itinnerània que connecta les comarques de l’Alt Empordà, el Ripollès i la Garrotxa.

Finalment, cal destacar la variada oferta d’allotjament del municipi, formada per quatre hotels, quatre cases de turisme rural, diversos apartaments i set càmpings que es troben entre els millors d’Europa. Així ho avalen premis com el Best Camping 2016 de l’associació alemanya ADAC, el guardó DCC atorgat pel Deutscher Camping Club, o el reconeixement de la guia holandesa ANWB, entre d’altres.

Segell de Platja en Família

En l’actualitat hi ha 23 destinacions adherides als segells de Turisme Familiar. El segell de Platja en Família compta amb 19 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Lloret de Mar, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, i Torroella de Montgrí-L’Estartit, a la Costa Brava; Calella, Castelldefels, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, i Vilanova i la Geltrú a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, El Vendrell, Salou, i Vila-Seca/La Pineda Platja, a la Costa Daurada. Per la seva banda, el segell Natura i Muntanya en Família compta amb 4 destinacions certificades: Muntanyes de Prades a la Costa Daurada i Berga, La Vall de Boí i Les Valls d’Àneu als Pirineus. A més, 6 destinacions més es troben actualment en procés de certificació.