La Generalitat inclou el XXVI Festival Terra de Trobadors 2016 dins l’Any literari Ramon Llull

Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries a l'Any Llull

El conseller de Cultura, Santi Vila, i el comissari de l’Any Llull, Joan Santanach durant la presentació del programa d’actes oficial de l’Any Llull

La declaració del 2016 com a any de celebració de l’Any Llull va ser aprovada pel Govern de la Generalitat el març de 2015

Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries a l'Any Llull
El conseller de Cultura, Santi Vila, i el comissari de l’Any Llull, Joan Santanach durant la presentació del programa d’actes oficial de l’Any Llull

El XXVI Festival Terra de Trobadors 2016 de Castelló d’Empúries, que tindrà lloc els dies 9 a 11 de setembre de 2016, estarà dedicat temàticament a la figura de Ramon Llull (1232/33 – 1316), escriptor, teòleg i filòsof mallorquí i màxim exponent de les lletres i de la filosofia dels Països Catalans durant l’Edat Mitjana, i de qui es commemora enguany el setè centenari de la seva mort.

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i de la Institució de les Lletres Catalanes, ha inclòs el XXVI Festival Terra de Trobadors 2016 de Castelló d’Empúries en el programa oficial d’actes de l’Any literari Llull 2015-2016, que s’allargarà fins el mes de novembre de 2016.

L’Any Llull està organitzat pel Departament de Cultura i per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) de la Generalitat de Catalunya, per l’Institut Ramon Llull (IRL) i pel Govern de les Illes Balears. La declaració del 2016 com a any de celebració de l’Any Llull va ser aprovada pel Govern de la Generalitat el març de 2015.

L’agenda d’actes de l’Any Llull consta actualment de més de 300 activitats per recuperar i difondre l’obra del pensador balear, a les quals s’aniran afegint a mesura que es desenvolupi l’any i s’organitzin noves activitats arreu dels Països Catalans, especialment a Catalunya i les Illes Balears. Entre la resta d’activitats hi ha exposicions, lectures, congressos, taules rodones, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius, obres de teatre, dansa, activitats a les escoles, accions de difusió als mitjans de comunicació, etc. Del total de les activitats programades, 160 tindran lloc a Catalunya, 40 a Balears; 10 a l’Estat Espanyol, i 72 se celebraran en l’àmbit internacional.

El passat 19 de febrer va tenir lloc la presentació del programa d’actes oficial de l’Any Llull a càrrec del conseller de Cultura, Santi Vila, i del comissari de l’Any Llull, Joan Santanach, professor de Filologia Catalana de la universitat de Barcelona. Es pot consultar el programa d’actes a la pàgina web oficial de l’Any Llull, www.anyllull.cat.