La Generalitat millorarà el barri de Sant Joan de Figueres

Barri de Sant Joan de Figueres

El conseller Josep Rull amb l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i d'altres regidors de la corporació municipal

La Generalitat i l’Ajuntament treballaran en un pla d’actuacions urbanístiques que permetin esponjar el barri, obrir espais verds i millorar la connectivitat amb la resta de la ciutat

Barri de Sant Joan de Figueres
El conseller Josep Rull amb l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i d’altres regidors de la corporació municipal

El conseller de Territori i Sostenibilitat (TES), Josep Rull, va visitar ahir dijous el barri de Sant Joan de Figueres acompanyat de l’alcaldessa, Marta Felip, i representants municipals. En aquesta visita, el conseller va exposar la necessitat d’aplicar mesures urbanístiques en aquest sector per a pal·liar els problemes de degradació urbana que pateix i millorar les condicions de vida del veïnat.  Així, la Generalitat i l’Ajuntament treballaran en la definició d’un conveni per definir i desenvolupar les actuacions a dur a terme per part d’ambdues administracions.

La Generalitat i l’Ajuntament coincideixen que “l’urbanisme és un gran instrument per fer front a un repte molt gran que tenim: garantir la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans de Figueres, sobretot en aquest barri, remodelar-lo, fer-hi una actuació integral” va remarcar el conseller Rull.  “A través d’actuacions urbanístiques: esponjant el barri, obrint espais verds i millorant la connectivitat amb la resta de la ciutat, podem millorar de manera substancial” la situació del barri i també del seu entorn, va exposar.

Proposta d’actuacions al setembre

El Departament de Territori i Sostenibilitat i el govern municipal han acordat un full de ruta  en la definició d’un pla global de millora del barri; el mes que ve “començarem una primera ronda de reunions tècniques per veure quins instruments tenim a l’abast i analitzarem totes les opcions que dóna la llei en l’àmbit de l’urbanisme”, per tenir perfilada el setembre vinent una proposta d’actuacions, ha afirmat el conseller. Un cop consensuada aquesta proposta, s’elaborarà un conveni per establir quines actuacions du a terme cadascuna de les administracions i organismes implicats.

“Cal una actuació molt decidida, molt ferma, dels poders públics per remodelar a fons aquest entorn. I és des de l’urbanisme que farem les millors polítiques socials, atès que “no es pot ignorar l’entorn físic i la capacitat de transformar-lo”, ha subratllat el conseller de Territori i Sostenibilitat.