Genial concert del Cor Geriona i la Girona Banda Band el que van oferir al Teatre Municipal de Roses

Fundació Roses Contra el Càncer

El Cor Geriona i la Girona Banda Band van oferir un concert genial a Roses

Amb aquest concert va finalitzar la beca bianual de 10.000 € atorgada per la Fundació Roses Contra el Càncer a l’ICO de Girona i que en aquesta ocasió s’ha destinat a investigar sobre el mieloma múltiple, un tipus de càncer de la sang

Fundació Roses Contra el Càncer
Moment de la presentació del concert i explicació de la investigació del mieloma múltiple

L’any passat, gràcies al concert que organitza cada any per aquestes dates, la Fundació Roses Contra el Càncer va atorgar una nova beca bianual a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona.

Una nova beca de 10.000 € destinada al departament d’Hematologia de l’ICO per a la investigació del mieloma múltiple, un tipus de càncer de la sang. En concret, per estudiar i conèixer  perquè el malalt té contínuament recaigudes després d’una bona resposta dels diferents tractaments que apliquen els metges fins que els pacients arriben a una fase final anomenada retractaria i en el que cap tractament és efectiu.

I aquest passat diumenge es va completar la beca bianual amb el concert d’enguany de la Fundació, que va anar a càrrec del Cor Geriona i la Girona Banda Band, i que va presentar la presidenta de l’entitat socio-oncològica de Roess, Pilar Serra, acompanyada del doctor David Gallardo, director assistencial de l’ICO de Girona, la hematòloga Yolanda González, responsable de la investigació del mieloma múltiple, i de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.
Serra, després de donar la paraula al doctor Gallardo, el qual va destacar que “la Fundació Roses Contra el Càncer és un pilar del tractament i de la investigació del càncer a les comarques gironines des de fa molts anys”.
La doctora González, va resumir l’any de investigació “en el que hem inclòs 273 pacients i en el que hem estudiat 5 gens, dels quals 2 si que tenen una influència negativa en la supervivència dels pacients, ja que els feia recaure abans en la malaltia sense poder superar-la”. Un descobriment important, va dir la doctora, “perquè si identifiquem els pacients amb un alt risc de recaiguda que tenen aquests marcadors es podran beneficiar dels nous fàrmacs, que es diuen immunoteràpia i el que fan és estimular la resposta immune per lluitar contra el càncer”.

L’alcaldessa de Roses va voler agrair la feina que fan les voluntàries i voluntaris de la Fundació i va aprofitar per “felicitar bones festes a tothom” amb un record per als presos polítics.

El Cor Geriona i la Girona Banda Band

Les 18 cantaires del Cor Geriona i els 29 musics de la Girona Banda Band van oferir un concert a l’alçada del que s’esperava, genial. El respectable va gaudir de cadascuna de les més d’una vintena de bandes sonores del cinema que van cantar les noies del Cor i musicades per la Banda Band.

Una simbiosi entre cantaires i músics dirigit a l’uníson per Imma Pascual i Càndid Rodríguez que va fer vibrar al públic que emplenava el Teatre Municipal de Roses assistents amb el record de la música de mítiques pel·lícules com ara Mary Poppins, El Rei Lleó, Pocahontas, Blancaneus o Matilda.

Una actuació que va finalitzar, com no podia ser d’una altra manera a les portes de les festes de Nadal, amb el tema All i want for christmas is you, de Maria Carey.