Gent del Poble de Roses es presentarà a les properes eleccions municipals amb o sense el suport d’ERC

Gent del Poble-AM

Yanna Arjona i Frances Giner, regidors de Gent del Poble-AM a l'Ajuntament de Roses

Ahir, el grup municipal va celebrar una assemblea oberta per fer un repàs d’aquest 3 anys de legislatura

Gent del Poble-AM
Yanna Arjona i Frances Giner, regidors de Gent del Poble-AM a l’Ajuntament de Roses

El regidor i portaveu de Gent del Poble-AM, Francesc Giner, va anunciar a l’assemblea oberta celebrada, ahir, a la Sala SUF que “nosaltres ens presentarem a les properes eleccions municipals”. I ho faran tant si prorroguen el pacte amb ERC com si no tenen el suport dels republicans, “en aquest cas ens constituirem com a partit poític”, va afirmar Giner.
El portaveu a l’Ajuntament de Roses del partit assembleari va parlar, després de fer un repàs sobre les accions que ha portat a terme Gent del Poble dins la corporació municipal, sobre el pacte que mantenen amb ERC, un pacte que va permetre a l’Agrupació assembleària a presentar-se a les eleccions sense necessitat de constituir-se com a partit.
Giner va lamentar, primer de tot, “l’escassa participació dels republicans dins del nostre grup i les decisions que hem pres durant aquests tres anys”. Per seguidament anunciar que fa uns mesos, al 2013, els republicans van voler parlar amb Gent del Poble sobre la renovació del pacte, “la qual cosa ens va sorprendre perquè estàvem molt lluny de les properes eleccions municipals”, avui encara falta més d’un any. I que a més “ERC va posar unes condicions dures per renovar-lo, i nosaltres els va emplaçar a parlar més endavant, més a prop de les eleecions, per negociar”.

Les condicions que va imposar els republicans són, segons Giner, que “el cap de llista de Gent de Poble per a les properes eleccions el proposaria Esquerra”, que el partit “en lloc de dir-se Gent del Poble-AM passaria a nomenar-se Esquerra Republicana-Gent del Poble”, i que “el pacte econòmic, que ara és de 50-50%, passaria a ser 80% per ells i 20% per nosaltres”.

Tot i això, des de l’agrupació assembleària diuen que va ser només una pressa de contacte que “van demanar molt, però després hem de negociar i arribar a una entesa, si de veritat volen pactar amb nosaltres”.

Repàs a tres anys de legislatura

Gent del Poble-AM
Un moment de l’assemblea obeta de Gent del Poble-AM a la sala SUF

La primera part de l’assemblea oberta convocada per Gent del Poble-AM, va consistir en repassar, en primer lloc, les principals mocions desenvolupades  dins l’Ajuntament de Roses.

Propostes per posicionar-se en contra a la prospecció d’hidrocarburs a l’entorn del Cap de Creus i la Costa Brava, i la de rebuig a la LOMCE del ministre Wert.
Mocions per defensar el dret de les dones sobre la interrupció voluntària de l’embaràs, i defensar els drets dels animals i la no exhibició en espectacles.
Així mateix també van votar a favor, en el seu moment, de paralitzar els desnonaments.

Sobre les accions de Govern en les que ha participat  Gent del Poble, van destacar el vot en contra als pressupostos de tots els anys, 2012, 2013 i 2014, la gestió de la zona blava, posicionar-se en contra de l’organització dels Correbous i del catàleg de construccions en sòl no urbanitzable del terme municipal de Roses. I realitzades des de l’oposició, van enumerar la figura de l’educador de carrer, el reglament de la Biblioteca Municipal, l’acord Ajuntament-Projecte NINAM, l’anul·lació de la taxa per la franja antiincendis i la publicació dels sous i salaris dels càrrecs municipals.

Pel que respecta a la situació actual després dels darrers 7 anys de govern, aquí es van incloure els tres de l’actual legislatura i els quatre anteriors del quatripartit, Gent del Poble considera que hi ha una inexistència de planificació, el mateix número d’aturats que fa 7 anys, que la SUF, Ca l’Anita i el Castell de la Trinitat encara estan aturats i que no hi ha reactivació econòmica i la zona industrial està aturada.

També es va tocar el tema de l’aparcament soterrat, del qual es va dir a l’assemblea que hi ha més opcions i que són més vàlides que les dues que presenta l’Ajuntament, front de mar o plaça Catalunya.

Finalment, per acabar aquesta assemblea oberta de Gent del Poble es va fer un torn de precs i preguntes per donar la paraula als assistents