Nadal a Roses

Gent del Poble de Roses presenta els principals punts del seu programa electoral

Eleccions Municipals 2019
L'alcaldable de Gent del Poble, Fèlix Llorens, amb els integrants de la seva candidatura al final de l'acte

Una zona d’oci nocturn a l’antiga depuradora de marisc i traslladar el CAR Jove a la Casa del Mar són alguns dels projectes que va presentar ahir Gent del Poble de Roses

Eleccions Municipals 2019
L’alcaldable de Gent del Poble, Fèlix Llorens, amb els integrants de la seva candidatura al final de l’acte

Gent del Poble de Roses va presentar al Teatre Municipal el seu programa electoral, “els principals projectes, en tenim molt més i que seran els que marcaran el futur del nostre poble”, va afirmar el candidat del partit assembleari, Fèlix Llorens.

Un acte que va ser conduit per Sam Darris, presentador professional d’aquesta mena d’esdeveniments, i que es va iniciar amb el propi Llorens i el que ha estat portaveu els darrers quatre anys del partit a l’Ajuntament de Roses, Francesc Giner, desglossant tots els projectes que van endegar durant la legislatura que està a punt de finalitzar. “La cavalcada de Reis, la Ruta de les Tapes, el Cicle de Dins, Roses en Família, la Fira de la Cervesa i el Festivalet, amb les quals, juntament amb les altres activitats que ja es portaven a terme hem aconseguit que pràcticament durant tot l’any se celebri un esdeveniment a Roses”, va dir Giner, afegint el candidat Llorens que “tot el que hem creat han estat propostes a celebrar fora de la temporada d’estiu, que és el risc més gran per la meteorologia, sobretot, i estem contents del resultat”.

Tot seguit el cap de llista de Gent del Poble, va parlar de les Àrees les quals ha estat responsable, Promoció Econòmica i Turisme. D’aquesta primera va destacar que “quan vam entrar vam veure que era una Àrea molt dèbil, i amb la incorporació de dues tècniques, una per a l’organtizació d’esdeveniments i l’altra dedicada al Comerç,  l’hem dotat de més força i musculatura perquè faci la seva funció, treballar per a l’economia del poble”. I en quant a l’Àrea de Turisme, Fèlix Llorens va afirmar que el principal canvi que hi ha hagut aquests darrers quatre anys és que “hem passat d’un model de recepció que quan venen els turistes se’ls dona un mapa, i d’assistir a alguna fira de Turisme, a un model més estructurat i preparat amb personal que té la seva pròpia àrea de treball, com ara turisme esportiu, turisme familiar, la qual cosa ens permet no només anar a fires generalistes sinó també temàtiques com, per exemple, fires de senderisme”.

I si l’Àrea de Promoció Econòmica era, segons el candidat de Gent del Poble, dèbil en quant a personal, de la mateixa manera es va expressar Giner de les Àrees de Cultura i Festes, de les quals ha estat responsable els darrers quatre anys, ja que “només teniem un tècnic per les dues Àrees, una administradora i un auxiliar d’administració, i va ser per això que vam demanar un càrrec de confiança per ser el nostre Assessor Cultural i que ha estat en Toni Martínez, el qual ha aconseguit fer funcionar a ple rendiment l’edifici de Ca l’Anita”.

I després de fer un repàs als seus quatre anys com a socis de Govern del PDeCAT, Fèlix Llorens va explicar un dels principals projectes del seu partit, “revitalitzar Santa Margarida, que és el primer eix turístic de Roses i un gran motor econòmic de Roses. I fer-ho en el mateix sentit que el Pla de Barris va millorar al casc antic de Roses per fer els carrers més agradables i, així, ajudar tant al Comerç com als restauradors a tirar endavant. Creiem que s’ha de fer el mateix a Santa Margarida perquè així ho indica el Pla Màrqueting que es va aprovar per una unanimitat al ple municipal i, després de veure els programes electorals, ningú el fa gaire cas”. Llorens va assenyalar queGent del Poble buscarà la implicació dels veïns i la complicitat dels empresaris turístics de la marina residencial de Roses, “ja que és necessari definir el futur com a eix turístic i redactar el pla de renovació turístic de Santa Margarida”

D’altra banda, Llorens va afirmar que “Roses sigui una destinació turística familiar no és incompatible en tenir una zona d’oci nocturn, és mentida que sigui incompatible, perquè no ho és gens”.  I en aquest sentit el nº2 de la candidatura, Francesc Giner, va anunciar la proposta “de crear una zona d’oci nocturn als terrenys de l’antiga depuradora i, per això, no és necessari fer construcció nova, es pot fer muntant carpes al maig i desmuntar-les a finals de setembre”.

Així mateix, el candidat de Gent del Poble, davant la impossibilitat de tirar endavant la zona industrial actual, va proposar la creació “d’una zona d’activitat econòmica a la Carretera de les Arenes, davant la comissaria del Mossos d’Esquadra i que arribaria fins la zona esportiva”, per especificar Llorens que “seria un espai agradable, allunyat de la concepció que es té d’una zona industrial amb grans naus i que estaria al costat del casc urbà”.

Tot seguit, el conductor de l’acte va donar pas a les següents membres de la llista, Laura Felgueras, Katerina García i Mònica Lucena.
I va ser Felgueras un altre dels projectes el seu partit, com és “traslladar el CAR Jove de la seva actual ubicació fins a l’edifici de la Casa del Mar, el qual està a prop del teatre, la biblioteca i la SUF, recursos que es podran utilitzar els nostres professionals de Joventut per fomentar la participació d’una manera activa del jovent”.

Per la seva part, Katerina Garcia va explicar els diferents usos que podria tenir l’Espai de Punta Falconera, i dels quals ja va informar ViladeRoses, mentre que Mònica Lucena va exposar una proposta que ja contemplen els programes electorals d’altres partits i que, de fet, no és una realitat avui dia pels problemes de retard en la construcció del nou edifici de la SUF, i que és la d’ubicar l’Escola Municipal de Música.

Cal destacar que abans de cada intervenció es van projectar diferents vídeos de la campanya electoral de Gent del Poble, i que després de cada exposició dels projectes es va donar la possibilitat als assistents a l’acte de formular les preguntes que consideressin adients.

L’alcaldable Fèlix Llorens va afirmar al final de l’acte, on va demanar el vot als assistents, que tots els projectes presentats “es poden tirar endavant durant la propera legislatura i que els únics límits que ho impedirien són els recursos humans i tenir el pressupost per poder executar-los”.