La gent li dóna l’esquena a un dels festivals de millor qualitat musical, el de Blues, Jazz i Gospel de Roses

XXII Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses

Joan Pau Cumellas & Valentí Moya Quartet en plena actuació del XXII Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses

Poc més de 300 persones van assistir al XXII Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses

XXII Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses
Joan Pau Cumellas & Valentí Moya Quartet en plena actuació del XXII Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses

Va néixer l’any 1993, es va deixar morir l’any 2010 per manca de pressupost. Al 2011 es va fer un intent al Teatre Municipal per fer-lo reviure, però no va ser fins al 2012, quan tornat a l’escenari de la Ciutadella, el Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses, que llavors va comptar com a cap de cartell a Andrea Motis i Joan Chamorro Group, va arribar qual Ave Fènix per posicionar-se en el mapa comarcal i arreu de la demarcació d’aquest gènere de música, ja que va aplegar a uns 1.000 assistents, molt dels quals eren participants del Taller de Gospel que es va fer en aquell moment i que també el seu protagonisme en el festival. L’any vinent, al 2013, tot i que amb menys gent, unes 300 persones, també va esdevenir un èxit de assistència. Al 2014, la meteorologia va impedir la seva celebració, i l’any passat va tornar a aplegar bastant gent a la Ciutadella gràcies als fans del blues, el jazz i el gospel i al participants del taller impartit per professors primera línia com Emmanuel Djob, Didier Riken i Moises Sala.

I enguany, tot i el cartell, amb Joan Pau Cumellas & Valentí Moya Quartet, que es van encarregar del jazz, The Gourmets Vocal Quartet, que van oferir la part del Gospel, i els tres vegades guardonat als premis Grammy, el blusista Keb Mo, l’assistència al Festival, que va tenir 5 hores i mitja de durada, no va ser l’esperada, ja que entre les entrades a venudes a taquilla i les invitacions es van donar cita poc més de 300 persones al recinte emmurallat.

Una pobre convocatòria de públic que ha fet repensar a l’organització, el departament de Festes de Roses, sobre el futur del festival, “no per si es continuarà celebrant, que es continuarà fent, sinó per si seria bo un canvi de dates, o emmarcar-lo dins d’un altre festival, encara ho hem de decidir”, ha assenyalat el regidor de Festes, Francesc Giner.

O simplement, amb fer coincidir el Festival amb el Taller de Gospel ja hi hauria prou.