Gent nova, barcelonista i amb empenta es fa càrrec de la Penya Blaugrana de Roses

Penya Blaugrana de Roses
David Saenz (al centre) dirigint-se al socis de la Penya Blaugrana de Roses, amb Ramon Pararols a la seva dreta

El rosinc David Saenz presidirà la Penya Blaugrana evitant la seva desaparició

Penya Blaugrana de Roses
David Saenz (al centre) dirigint-se al socis de la Penya Blaugrana de Roses, amb Ramon Pararols a la seva dreta

31, gairebé 32 anys, d’existència de la Penya Blaugrana de Roses. Des de l’any 1984, quan dos culés, Quim Cusí i Josep San Jaume, van decidir crear-ne una.

Pararols, lligat a l’entitat cinc anys com a vicepresident i 26 com a president, havia decidit plegar perquè “estic cansat, fa set anys vaig tenir un infart i no puc tindré gaire sobresalts i, a més, amb la crisi que tenim a la Penya, que no podem pagar el lloguer del local i la resta de despeses no dormo gaire, i vaig decidir plegar”, va confessar el Ramon Pararols.

Així, divendres es va celebrar a la seu de l’entitat, ubicada al carrer Josep Cervera, nº 10, l’Assemblea General Extraordinària més important de la història de la Penya Blaugrana de Roses. Crucial perquè Pararols anunciava la seva renúncia i en el cas que no es presentés cap candidatura per fer-se responsable, la Penya Blaugrana desapareixeria.

Una desaparició que ja no succeirà, ja que el rosinc David Saenz, encapçalant una candidatura d’una dotzena de persones, es va oferir a presidir la Penya per evitar això, que “desaparegui, la Penya ja en té molts anys, té molta antiguitat, en Ramon ha decidit plegar i només podem agrair-li tota la feina que ha fet, però volem continuar fent barcelonisme des de Roses, i per tant no podem permetre que desaparegui”, va assegurar Saenz.

Durant l’Assemblea, després que en David va dir que se’n faria càrrec de l’entitat es va tractar del principal problema que té actualment la Penya, i és el no poder pagar els 290 euros del lloguer del local, que a principis d’any pujarà al voltant de 325 euros, totes les despeses comunitàries i administratives ni el servei de pagament per poder veure el futbol.

A 20 euros l’any que paguen els 120 socis, que té aproximadament la Penya actualment, no es cobreix totes les despeses. “Els beneficis nostres són d’uns 5.000 euros i les despeses pugen a 7.000”, va dir Pararols.

Saenz en aquest sentit va afirmar que la nova Junta “hem de mirar com estan els comptes per mirar si es pot mantenir l’actual local, que és molt maco, però no tenim números a la mà ni de quants socis són ara exactament, per això volem parlar amb cadascú d’ells per mantenir-los com a socis i contactar amb els que es van esborrar, i agafar-ne de nous per crear un bon barcelonisme i fer activitats per Sant Jordi, per exemple, relacionades amb el Barça i amb Catalunya, per tots plegats fer caliu i col·laborar amb el Barça i altres penyes i, en definitiva, que pugui entrar tothom per fer viable la Penya Blaugrana de Roses”.

El nou president de l’entitat barcelonista, acompanyat pels vicepresidents Jordi Cusí i Jordi Pugimal, va assegurar que es va posar en contacte amb el F.C. Barcelona per saber quan temps tenien per fer el canvi de Junta, que en principi son tres mesos, “però ens han deixat de termini fins a final de temporada”.

Penya Blaugrana de Roses

L’any 1984 Quim Cusí i Josep San Jaume  van decidir crear una Penya Blaugrana a Roses. Com no sabien quins passos s’havien de seguir van visitar la Penya Barcelonista de Girona per informar-se.

Després es van dirigir al F.C. Barcelona per notificar-li la seva intenció, i des del club els va fer anar a la Generalitat per fer els Estatuts, i un cop fets es va fundar la Penya del Barça a Roses.

La seu de la Penya es va instal·lar al carrer de les Olles nº7 arribant l’any 1993 als 518 socis, tot i que actualment en té uns 120 socis, que es donen cita al local ubicat al vial Josep Cervera.

Una Penya amb una història de 31 anys d’existència entre els quals s’ha de destacar que, per exemple, va ser la llavor de l’actual Club Bàsquet Roses.
I tot això com a Ramon Pararols de vicepresident durant 5 anys i, 26 més com màxim responsable de la Penya Blaugrana de Roses.