Gertrudis i l’Orquestra Maribel tornaran a Roses per actuar a les Barraques de la Festa Major

Barraques Festa Major de Roses
Les Barraques es tornaran a omplir de gent durant la Festa Major de Roses / Foto: arxiu

El cartell de concerts de Barraques el completen Los40 on Tour, Cotton’s Roses, Serial Killerz, Roba Estesa, The Tyets, La Fúmiga i els altempordanesos Clima

El primer dia de concerts de les Barraques de la Festa Major de 2019, i d’això es compliran 3 anys, va comptar amb l’actuació dels DJ de Ràdio Flaixbac. “Va ser una proposta que va tenir èxit, va agradar, i per això aquest any, a la tornada de les Barraques després de dos anys sense poder celebrar-se, hem programant per al primer dia Los40 on Tour”, ha assenyalat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Durant els següents dies de concerts “hi haurà música de distints estils i gèneres amb l’objectiu d’atraure públics diferents, tot i que hi ha gent que segurament en agradar-li la festa i les Barraques assistirà cada dia hi hagi la música que hi hagi, sempre hi ha un  públic específic que assisteix per gaudir de la seva música preferida, per això hem programat un ventall ampli d’estils”, ha explicat Ibáñez.

Així, els DJ de Los40 on Tour actuaran el dimecres 10 d’agost, i per al dia segon dia de concerts, dijous dia 11, s’ha programat les actuacions, primer, de Cotton’s Roses, grup de música versàtil amb un repertori de Jazz i de pop rock internacional, nacional i català, i que compta entre les seves files amb músics locals, els quals donaran pas  a Serial Killerz, un duo format per un DJ, Joe Cabana, i un bateria, J Arriola, amb una de les propostes més inusuals del panorama musical que poden passar d’un tema d’AC/DC o Ramones a un altre de Nina Simone, sense perdre un polsim d’adrenalina.

I ja passem a divendres, dia 12 d’agost, on s’espera un ple (és a dir més ple que els dos dies anteriors perquè amb les ganes que tindrà la gent de Barraques…) per gaudir de l’actuació en primer lloc de Roba Estesa, grup format per 8 noies feministes catalanes que amb la seva fusió de músiques urbanes i festives amb i melodies folk faran xalar als respectable.
8 noies que seran l’antesala dels Gertrudis, els quals ja van actuar a Roses l’any 2017 en el marc del Festival Sons del Món, i que amb Txarango van registrar el concert més massiu de la història del Festival fins llavors. La rumba catalana que els defineix amb d’altres estils com el pop o el folk posaran un fermall d’or a la nit de divendres de Barraques.

El dissabte, 13 d’agost, serà el torn de The Tyets i La Fúmiga.
The Tyets, composat per dos músics mataronins, Oriol Ramon i Xavier Coca, trenquen els canons de la majoria de les lletres del reggaeton i del trap, ja que la seva principal peculiaritat són, precisament, l’estil de les seves lletres, en les que deixen les temàtiques habituals d’aquests subgèneres musicals, com ara les drogues o l’alcohol, per unes lletres humorístiques.

I els 11 músics de La Fúmiga que amb els seus instruments de vent i percussió fan un repàs al panorama musical en valencià, amb l’ska, el punk i la música llatina com a referent. A les Barraques de Roses presentaran el seu darrer treball, “Fotosíntesi”.

L’últim dia de concert de Barraques serà el torn dels 4 músics altempordanesos que formen el grup Clima, que oferiran a Roses tota l’essència festiva que els caracteritza interpretant temes de diferents estils, com ara el pop, rock, el funk o el mestissatge.

I un cop acabada l’actuació del grup Clima pujaran a l’escenari les integrants de l’Orquestra Maribel, els quals ja van triomfar en l’última edició de les Barraques, allà per un llunyà i pre-pandèmic any de 2019, i que tornaran a Roses amb l’objectiu de reeditar l’èxit assolit ara fa tres anys.