Suquet de peix de Rose

Girocamping bat el seu rècord de visitants, amb més de 18.000, i esdevé en un referent internacional del sector

Girocamping
La Fira Girocamping 2015 al Palau de Fires de Girona / Arxiu

Destaca en aquesta edició de la Fira Girocamping que el 35 % dels visitants de la fira han vingut de fora de les comarques de Girona

Girocamping
La Fira Girocamping al Palau de Fires de Girona

Girocamping, la Fira del sector del Càmping i Parcs de Vacances, única en les seves característiques a l’Estat espanyol, ha rebut fins al moment en aquesta tercera edició 18.200 visitants, dos mil més que l’any passat. A aquests se sumen els 1.062 professionals que van passar divendres per la fira, 300 més que l’edició anterior. Unes xifres que l’Associació de Càmpings de Girona, organitzadora de la Saló, considera un èxit absolut. Cal destacar que l’edició d’aquest any ha rebut un 35 % de visitants de fora de les comarques de Girona mentre que l’any passat la xifra va estar al voltant del 15 %. L’Associació de Càmpings de Girona destaca la bona acollida que ha tingut el nou format de la fira, l’apartat gastronòmic com els Food Trucks, i els espais dedicats a l’animació.

Referent internacional del sector

“La fira s’ha convertit aquest any en un referent internacional, amb la qual cosa les expectatives que teníem per a aquesta edició s’han complert amb escreix”, va assegurar Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona. Gotanegra va afegir que “ja estem treballant perquè l’any que ve el Girocamping continuï sorprenent als visitants i sigui cada vegada més atractiva”. En aquest sentit l’Associació treballarà per fer créixer l’oferta de càmpings de fora de les comarques de Girona.

El primer dia Girocamping va estar dedicat als professionals i el cap de setmana al públic en general, sobretot famílies que van gaudir de les nombroses activitats que s’hi van preparar. També van aprofitar per acostar-se als estands de l’Associació i dels càmpings presents per demanar informació i, en molts casos, per fer reserves per a Setmana Santa i estiu.

Girocamping s’ha consolidat com a referent del sector del càmping i dels parcs de vacances del sud d’Europa. La fira ha estat organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme. El Saló ha servit per donar a conèixer el món del càmping i fer saber que és el destí ideal per fer una escapada en família.

Amb Girocamping, Girona s’ha convertit durant tres dies en la capital europea del sector del càmping amb la presència de les organitzacions europees més importants del sector. Ha reunit al Palau de Fires de Girona reunirà a una trentena de presidents de l’European Federation of Campingsite Organizations (EFCO), en una trobada que s’ha portat a terme per primer cop a l’Estat espanyol. També s’han fet ponències internacionals de l’ADAC (l’Associació automobilística amb més socis d’Alemanya, en concret 16 milions); l’ANWB (el club automobilista holandès amb 4 milions de famílies associades); i la britànica Alan Rogers. Són les més importants del sector campista d’Holanda, Alemanya i Regne Unit i la seva presència a Girona és un fet molt rellevant.

El Palau Firal es va transformar amb una gran recreació del món del càmping, amb arbres i altres elements que han fet que els visitants hagin pogut viure i gaudir com si estiguessin en un càmping real. Entre les activitats hi hagut desfilades de mascotes de càmpings, espectacles de Walt Disney, tallers, pallassos, zorfball, circuït de ponis, pintura de cares, globoflexia, minidisco, i també un concert nocturn. A Girocamping s’han pogut veure les últimes novetats i tendències del sector. Les empreses que hi exposen presenten els nous models de bulagows, mobilhomes i autocaravanes.

Els càmpings gironins tenen una gran qualitat i estan reconeguts a nivell internacional. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. En concret, set càmpings gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó “Best Càmping 2015” segons els Automòbils Club Alemany ( ADAC) i l’holandès ANWB. A tot l’Estat espanyol s’han reconegut aquest any 18 càmpings. Els càmpings guardonats aquest any són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas San Josep de Santa Cristina d’Aro, El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, La Ballena Alegre, l’Àmfora, i les Dunes de Sant Pere Pescador. A Catalunya han rebut aquest reconeixement 15 càmpings i a l’Estat espanyol, 18. En el marc de la darrera Fira holandesa d’Utrecht, celebrada el gener, el càmping Cala Llevadó també va rebre un guardó de la prestigiosa guia Alan Rogers.

L’Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, representa el 25% de la Federación Española de Empresarios de Camping. Compta amb 75 càmpings associats amb un total de 119.308 places d’allotjament, el 87,4 per cent del total de la demarcació, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. La fira és una aparador del sector que representa una bona oportunitat per donar a conèixer aquesta opció de vacances, que cada cop disposa de millors ofertes i s’ha posicionat com a un referent per a les famílies a l’hora de triar les seves vacances.